Şehit ailelerine övünç madalyası

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "PKK ve FETÖ başta olmak üzere bütün ihanet odaklarının her türlü tehdit ve ihanetine karşı dik duruş sergileyen bu milletin evlatları şimdi de sınır ötesinde terörü besleyen bütün odaklara ve iş birlikçilerine karşı barışı, adaleti tesis etmek için Zeytin Dalı Harekatıyla aynı kararlılıkla hareket etmektedir." dedi.

Haberler 01.02.2018 - 10:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl himayesinde Valilikçe Devlet Övünç Madalyas ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi.

Öretmenevinde gerçekletirilen tören sayg duruunda bulunulmas, stiklal Marnn okunmas ve Kuran- Kerim tilaveti ile balad.

EHT VE GAZ ALELER

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann mesaj ile ehit ve gazilerin öz geçmilerinin okunmasnn ardndan konuan Vali Güzelolu, bugün Türkiyenin gönül corafyasnda, insanlk deerlerinin yaatlmasnda, ahlaki ve insani tüm deerlerin kucaklanarak gelecee aktarlmasnda tarihi bir sorumluluk üstlenildiini belirtti.

Bugün dünyada insanla ilikin tüm deerler göz ard edilirken, yan bamzda milyonlarca insan kan ve göz yana mahkum edilip, yerlerinden edilirken, henüz bahar görmemi bebekler sonbahar yaayarak hayata veda ederken, denizlerde minicik masum yavrularn bedenleri kylara vururken duygusuz, ilgisiz ve sorumsuz bir büyük dünyaya kar, Bu dünya 5ten de 1den de büyüktür. diyen Cumhurbakanmzn önderliinde bu deerlerle var olan bir ahlak, bir erdemi temsil etmekteyiz. diyen Güzelolu, bu corafyada binlerce yldr bu topraklar vatan edinmenin bir bedeli olduunu aktard.

TÜRKYENN MÜCADELES

Güzelolu, Türkiyenin iç ve d odaklara kar millet ve devlet olarak dik duru sergilediini vurgulad.

TSKnin Afrin bölgesinde yürüttüü Zeytin Dal Harekatna deinen Güzelolu, unlar kaydetti:

üphesiz Afrinde balayan bu harekat bata o bölgeye bar, huzuru getirmek, Afrinin Afrinlilere ait olduu temelinden hareket ederek terörle ilgili bütün unsurlar bu noktada ortadan kaldrmak kararllna sahip. Hiçbir güç bu kararl yürüyüümüzü, dik duruumuzu, imanl gelecee doru akmz engelleyemeyecek. Bugün bu törende madalya ve beratn tevcih edeceimiz kahramanlarmz bu iradenin ve imann en açk temsilcileridir.

PKK ve FETÖ bata olmak üzere bütün ihanet odaklarnn her türlü tehdit ve ihanetine kar dik duru sergileyen bu milletin evlatlar imdi de snr ötesinde terörü besleyen bütün odaklara ve i birlikçilerine kar bar, adaleti tesis etmek için Zeytin Dal Harekatyla ayn kararllkla hareket etmektedir. ifadesini kullanan Güzelolu, bu millet ve devletin asla bu tehditler karsnda boyun emeyeceini, daha da güçlenerek yoluna devam edeceini belirtti.

DEVLET ÖVÜNç MADALYASI

Konumalarn ardndan 3 ehit ailesi ile 2 gaziye Devlet Övünç Madalyas ve Berat verildi.

Törene, 7. Kolordu ve Garnizon Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, 8. Ana Jet Üs Komutan Tugeneral Kadircan Kotta, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, vali yardmclar, kaymakamlar ile ehit yaknlar ve gaziler katld.

Ana Sayfaya Git