Şehit Astsubay Esma Çevik son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Çevik'in cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camisi'nde ikindi vakti kılınan namazın ardından, Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

Haberler 11.12.2019 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn dil ilçesinde PKKl teröristlerce tuzaklanan el yapm patlaycya müdahale srasnda meydana gelen patlamada ehit olan Jandarma Astsubay Üstçavu Esma çevik (30) son yolculuuna uurland.

Bayrampaa Orta Mahalledeki evinde helallik alnmasnn ardndan, çevikin Türk bayrana sarl naa Ataköy 5. Ksm Camisine getirildi.

kindi vakti düzenlenen cenaze törenine, çevikin annesi Nebahat Gözüaydn, babas Hüseyin Akgül, kz kardeleri Elif Koca ve Esra Akgül ile çileri Bakan Süleyman Soylu, stanbul Valisi Ali Yerlikaya, 1. Ordu Komutan Orgeneral Musa Avsever, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Ekrem mamolu, AK Parti Genel Bakan Yardmcs Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti stanbul l Bakan Bayram enocak, MHP stanbul l Bakan Birol Gür ve askeri yetkililer ile vatandalar katld.

Cenaze törenine, Cumhurbakanlnn yan sra Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Y Parti Genel Bakan Meral Akener, Türk Silahl Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanl da çelenk gönderdi.

- (Dik durun, kyafetlerimi de giyin.) dedi

Anne Nebahat Gözüaydn basal dileklerini kabul ederken, askeri kyafet giyen iki kardeten Elif Koca, Ablam ehit olacan gördü, oldu. Üzülme anne ölmedi, burada. Bütün Türkiyenin ehidi o. Sürekli söylüyordu. Rüya görmütü. Her geldiinde söylüyordu: ehit olacam. diye. Dik durun, kyafetlerimi de giyin. dedi. Biz ona yakan yaptk. Bamz saolsun. ifadelerini kulland.

ki kz karde, ablalar Esma çevikin tabutuna asker selam verdi. Bu srada tabutun üzerine kapanan anne Gözüaydna, kz Elif Koca, Anne görüyorlar. Hainleri sevindirme. dedi.

Törene katlan çileri Bakan Süleyman Soylu da çevikin ailesine basal diledi, anne Gözüaydnn elini öptü.

Baba Hüseyin Akgül de tabutun banda kznn fotorafna sarlarak gözya döktü. Akgül, bir süre fenalk geçirirken, salk ekipleri müdahalede bulundu.

Cenaze namaznn ardndan, Soylu ve vatandalarn omuz verdii tabut, top arabasna tand.

Askeri bandonun cenaze mar ve ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar arasnda Edirnekap ehitliine götürülen çevikin naa defnedildi.

Ana Sayfaya Git