Şehit polislerin silahını çalarken

5 polis memurunun şehit olduğu D.Ü kampüsündeki bombalı saldırı esnasında, polislerin silahını çalan şahıs, güvenlik kamerasına yakalandı. Şahsın evinde çalınan silah ele geçirildi.

Haberler 20.01.2017 - 08:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur lçesinden çkarlan hafriyatn döküldüü Dicle Üniversitesi kampüsündeki boluk alanda polislere yönelik saldrda ar yaralanan ve önceki gün beyin ölümü gerçekleen polis memuru 23 yandaki Faruk Demir de, kurtarlamayarak ehit oldu. ehit says 5e çkarken, Polis kamera görüntüsünden yola çkarak saldr esnasnda polislerin silahn çalan A.Enin bulunduu eve operasyon düzenlendi. Olayn olduu gün patlama noktasndan 500 metre ileride bulunan ve incelenmek üzere Emniyet Müdürlüüne götürülen 2 sepetli motosiklet ile ilgili inceleme ve aratrmann sürdüü belirtildi.

YARALI POLS EHT OLDU

Merkez Sur lçesinden çkarlan hafriyatn döküldüü Dicle Üniversitesi kampüsü içerisindeki Veterinar Fakültesinin karsnda bulunan alanda güvenlik önlemi alan polislere yönelik düzenlenen ve 4 polisin ehit olduu bombal terör saldrsnda ar yaralanan polislerden biri dün ehit oldu.Beyin ölümü gerçekleen ve Dicle Üniversitesi Hastanesi yaam destek ünitesine balanan Nevehirli polis memuru Faruk Demir youn bakm ünitesindeki yaam savan yitirince ehit oldu.

CENAZE TÖREN DÜZENLENECEK

ehit polis memuru için uurlama töreni düzenlenecei belirtilirken an saldrda yaralanan bir polisin ise tedavisi sürüyor.

Diyarbakr Valiliince konuya ilikin yazl açklamada öyle denildi: 16.01.2017 günü saat 16.30 sralarnda Dicle Üniversitesi içerisinde bulunan hafriyat döküm alan içerisinde görevli çevik Kuvvet ube Müdürlüü personelini tayan zrhl aracn geçii srasnda önceden tuzaklanan patlaycnn infilak ettirilmesi sonucu yaralanan Polis Memuru Furkan Demir hastanede yaplan tüm müdahalelere ramen yaam mücadelesini kaybederek 19.01.2017 günü ehit olmutur. ehit Polis Memuru Furkan Demir için 20.01.2017 günü saat.09.00da Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü Yeni Hizmet Binas önünde tören düzenlenecektir.

EHDN ACI HABER

Terör kurban polisin yaknlarnn Diyarbakrda olduu belirtildi. Geçen yl evlenen Furkan Demirin 4 kardei olduu belirtildi.

SORUTURMA DERNLETRLD

Polis memurlar Kadir Miraç, Özcan Mahmut Ava, enali Ocak, Ali Sevim ve Faruk Demirin ehit olduu ve 1 polisin yaraland saldrda patlamann iddeti ile devrilen polis aracna yardm bahanesi ile yaklan bir kiinin ehit polislerden birinin silahn çald ortaya çkt. ehit ve yaral polislerin silahlarndan birinin eksik olduunu tespit eden polisler devrilen polis aracnda bulunan güvenlik kamerasnn görüntülerini inceleyince araca yardm bahenesi ile giren A.E.nin bir tabancay çalarak araçtan ayrldn tespit etti. Evine polis aracndan çald tabanca ile yakalanan E.Ann örgüt balants ve saldr ile ilgisinin olup olmadnn da aratrld belirtildi.

PATLAYICILAR SEPETL MOTOSKLE

Dicle Üniversitesi yerlekesindeki hafriyat alannda görevli polislere yönelik düzenlenen ve 4 polisin ehit olduu terör saldrsnda kullanlan yaklak 200 kilo patlaycnn bölgeye sepetli motosiklet ile getirildii belirtildi. Olayn olduu gün patlama noktasndan 500 metre ileride bulunan ve incelenmek üzere Emniyet Müdürlüüne götürülen 2 sepetli motosiklet ile ilgili inceleme ve aratrmann sürdüü belirtildi. Saldr ile ilgili gözaltna alnan 2 kiinin sorgusunun sürdüü ifade edildi.

Ana Sayfaya Git