Şehit üstteğmen toprağa verildi

Van Çaldıran Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutan Vekili Jandarma Üsteğmen Mehmet Sakallı için Van Jandarma Asayiş Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit Üsteğmen Sakallı, uçakla İzmir'e gönderildi. Şehidin cenazesi İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan ailesi ve yakınları tarafından alındı.

Haberler 08.11.2017 - 08:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cenaze aracyla memleketi Beydaa getirilen ehidi hemehrileri karlad. ehidin cenazesi Bakrköy Mahallesindeki baba evnin önüne getirildiinde gözyalar sel oldu. ehit babas Önder Sakall, Olum sen benim servetimdin. Benim servetim kalmad. Sana her ey yakrd. Güzel komutanm benim. ehit olmay çok istiyordun. stediin oldu olum dedi.

ehidin üniformasn giyen ablas Özlem Karaku ise Kardeimin öcünü ben alacam o hainler beni bulsun dedi.

Anne Nuren Aksall da Ben seni evlendirecektim. Seni böyle mi karlayacaktm? Seni bu top arabasyla korusaydlar. Yavrum diye feryat etti.

EHDE GÖZYALARI

Evin önünde helallik alnmasndan ardndan köy mezarlnda ehit Üstemen Sakall için ikindi vakti tören düzenledi. Törene ehidin babas Önder, annesi Nuren Sakall, ablas Özlem Karaku, zmir Valisi Erol Ayyldz, AK Parti Genel Bakan Yardmcs ve zmir Milletvekili Hamza Da, zmir Büyükehir Belediye Bakan Aziz Kocaolu, zmir Emniyet Müdürü Hüseyin Akn, Güzelyal Hava Eitim Komutan Korgeneral Ziya Cemal Kadolu ve binlerce kii katld. Musalla tana konan ehidin fotorafn eline alan annesi, Bak olum bu insanlar sana gelmi. Sen bu kadar büyüksün olum dedi.

Namaz srasnda gözyalarna boulan baba Önder Sakall ayakta durmakta zorlanrken, çevresindekiler koluna girdi. Namazn ardndan helallik alnan ehit Mehmet Sakall, köy mezarlnda son tekbirler eliinde yolculuuna uurland. Bekar olan ehidin en son 3 gün önce ailesiyle görüntülü olarak telefonda görütüü örenildi.

Ana Sayfaya Git