Şehit Uzman Çavuş Volkan Demirci için Hakkari'de tören

HAKKARİ'nin İran sınırındaki Yüksekova ilçesine bağlı Alandüzü bölgesinde PKK'lıların taciz ateşi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan Uzman Çavuş Volkan Demirci (25) için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Şehit Uzman Çavuş'un cenazesi, törenin ardından memleketi Ordu'ya uğurlanmak üzere Yüksekova'ya gönderildi.

Haberler 15.05.2019 - 11:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksekovann ran snrnda bulunan Dalca Alandüzü bölgesinde, PKKllarn taciz atei sonucu ar yaralanan ve kaldrld Yüksekova Devlet Hastanesinde ehit olan Ordu nüfusuna kaytl Jandarma Uzman çavu Volkan Demirci için Hakkari Da ve Komando Tugay Komutanlnda tören düzenlendi. Törene, Hakkari Valisi dris Akbyk, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Tümgeneral Hac lba, Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutan Tümgeneral Metin Tokel, vali yardmclar, Cumhuriyet Basavcs Mustafa Balk, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ömer Paki, l Jandarma Komutan Tugeneral Nuri Öztürk, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, kurum amirleri, asker, polis ve ehit ei Nurdan Demirci ile baz yaknlar katld. Törende güçlükle ayakta duran ehit ei Demirciyi Hakkari Valisi Akbyk ve Kolordu Komutan Tümgeneral lba teselli etmeye çalt.

NE OLUR BZ BIRAKIP GTME

Törende ehitler için 1 dakikalk sayg duruunda bulunulmasnn ardndan ehit Uzman çavu Volkan Demircinin özgeçmii okundu, sonra da dua edildi. Askerler ve özel harekat polisleri tarafndan tekbirler getirildi. ehidin Türk bayrana sarl tabutu helikoptere götürülmeden önce ei Nurdan Demirci gelerek tabuta sarld. Gözyalarna boulan ehit ei, Ne olur bizi brakp gitme. Ben sensiz ne yaparm dedi.

ehit einin yanna gelen Van Jandarma Asayi Kolordo Komutan Tümgeneral lba, ayn helikoptere bineceklerini söyleyerek ehit eine helikoptere kadar elik etti. ehidin Türk bayrana sarl tabutu bir süre omuzlarda tandktan sonra tekbirler getirilerek helikopterle Yüksekovaya, oradan da uçakla topraa verilmek üzere memleketi Ordunun çatalpnar ilçesine gönderildi.

Ana Sayfaya Git