Şehitlerimizi uğurluyoruz

Irak'ın kuzeyindeki Kani Rash bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarına yönelik saldırıda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Hayrettin Dindar, Siirt'in Şirvan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Haberler 03.02.2018 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

irvan ilçesine bal Ormanba köyünde düzenlenen törende, ehit Dindarn Türk bayrana sarl naa katafalka konuldu, ardndan öz geçmii okundu.

lçe Müftüsü Hulusi Günerin kldrd cenaze namaznn ardndan ehit için dua edildi.

Kadn subaylarn desteiyle güçlükle ayakta durabilen anne Lalihan Dindar ile ehidin yaknlar, uzun süre gözya döktü.

ehidin Türk bayrana sarl naa, asker ve vatandalarn omzunda tanarak önce baba evine ardndan da köy mezarlna götürüldü.

- Terör örgütüne tepki

Cenazenin tanmas srasnda vatandalar terör örgütü PKKy lanetledi. Kahrolsun PKK ve ehitler ölmez vatan bölünmez sloganlar atan vatandalar, sk sk tekbir getirdi.

Mezarlkta ehit olunu son kez görmek isteyen anne Lalihan Dindar ve yaknlarnn istei yerine getirildikten sonra cenaze topraa verildi.

Törene katlan Babakan Yardmcs Mehmet imek, ehit babas Akif Dindara Türk bayra hediye etti. imek, Kürtçe konutuu baba Dindara, devletin her zaman yanlarnda olduunu söyledi.

imek daha sonra beraberinde Vali Ali Fuat Atik, Van Jandarma Asayi Kolordu Komutan Korgeneral Salih Karata, Siirt 3. Komando Tugay Komutan Kurmay Albay Selçuk Yavuz, çakrsöüt Jandarma Komando Tugay Komutan Tugeneral Ercan Yain, Belediye Bakan Vekili Ceyhun Dilad Takn, Cumhuriyet Basavcs brahim Cansever, l Jandarma Komutan Albay Kemal Benek, l Emniyet Müdür Vekili Saruhan Kzlay ile ehit Dindar için kurulan taziye çadrna geçti. imek, burada ehit yaknlarna taziye dileklerini iletti.

Ana Sayfaya Git