Şehitlerin heykelleri!

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında yapılan kardan şehit heykelleri ziyaretçilerine duygusal anlar yaşatıyor.

Haberler 03.01.2020 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kars Valilii, Sarkam Kaymakaml ve Sarkam Belediyesinin katklaryla Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Kazm Karabekir Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Öretim Görevlisi Muhammet Hanifi Zenginin koordinasyonunda, Atatürk, Kafkas, Mu Alpaslan üniversitelerinden bir grup öretim görevlisi ve örencilerin bir haftadr yapt kardan heykellerin büyük bölümü tamamland.

Cbltepe Kayak Merkezinin 1. etap oteller bölgesinde 200 kamyon karn bir araya toplanarak, 1. Dünya Sava srasndaki Sarkam Harekatnda vatan toprana düen ehitlerin ansna yaplan kardan ehit heykellerine vatandalar ilgi gösteriyor.

Heykelleri görmeye gelen Ahmet Bodurolu, AA muhabirine yapt açklamada, kardan heykellerin 105 yl önce Allahuekber Dalarndaki hüznü anlatan bir çalma olduunu belirterek, çok büyük emek verilerek yaplan kardan ehit heykelleri donarak ehit olan askerlerimizi çok iyi tasvir ediyor, yapan arkadalara teekkür ediyorum. dedi.

Ankaradan gelen Osman Ouzhan da heykellerin geçmie sayg anlamnda güzel çalma olduunu ifade ederek, Türkün asaletini, fedakarln, vatanna balln, vatan için nasl cann verdiini gösteren çok güzel bir örnek, emei geçen herkesi kutluyorum. diye konutu.

- Gözlerim yaard

Osman Ouzhann ei Keriman Ouzhan ise çalmalar beendiini ve duygulandn anlatarak, nanlmaz bir duyguydu, gözlerim yaard. Bu heykelleri yapan gençler Türkiyenin umudu. ifadesini kulland.

Mu Alpaslan Üniversitesi Öretim Görevlisi Heykeltra Erhan Karada da kardan Sarkam ehitleri heykellerini bitirmek üzere olduklarn söyledi.

Heykelleri çok sayda kiinin görmeye geldiini dile getiren Karada, Kar ve buzdan yaptmz heykelleri gören vatandalar çok duygulanyor. Bu heykelleri gördüklerinde onlarn maneviyatn, fiziksel durumlarn hissediyorlar. Heykele konu olan askerlerin klk kyafetlerinde o dönemki askerlerimizin giydiklerini yaptmz için bire bir o an yanstm oluyoruz. Buraya gelenler bir kahramanlk, bir destann yaandn onlarn gözünde görüyoruz. ehitlerimizin heykelleri bizi de vatandalar da etkiliyor ama bunun ayr bir duygusu var. deerlendirmesinde bulundu.

Kardan ehit heykellerinin açl 4 Ocak Cumartesi günü yaplacak.

Ana Sayfaya Git