Şemdinli'de 150 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesinin Tekeli Köyü ilk ve Ortaokulu'na giden 176 öğrenci, öğle yemeği sonrası rahatsızlanınca okul yetkilileri tarafından çağrılan ambulanslar ve okul servisleriyle hastaneye kaldırıldı.

Haberler 12.01.2018 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

emdinli ilçe merkezine yaklak 25 kilometre uzaklkta bulunan Tekeli Köyü lk ve Ortaokuluna giden örenciler, ölen yemei sonras rahatszland. shal, mide bulants ve kusma ikayetleri üzerine okul idarecileri 112 ekiplerine haber verdi. Bunun üzerine örenciler okula gelen ambulans ve okul servisleriyle emdinli Devlet Hastanesine kaldrld. Örencilerin yedikleri öle yemei ile ilgili açklama yaplmazken, hastanede tedavi gören örencilerin genel olarak salk durumlarn iyi olduu belirtildi. Yaanan olayn ardndan da ilçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Muhammet Fuat Türkmann okul idarecilerini ve milli eitim yetkililerini çararak konuyla ilgili bilgi ald belirtildi.

ZEHRLENEN ÖRENC SAYISI 176YA çIKTI

Hastane Bahekimi Dr. Selçuk Kaba, örencilerde gda zehirlenmesi tans konulduunu söyledi. Dr. Kaba, Gerekli müdahaleler yapld. Genel anlamda örencilerde bir sknt yok.dedi.

emdinli Milli Eitim Müdürü Senar Yüce ise okuda eitim gören 400 örenciye ölen yemei verildiini belirterek, 176 örenci zehirlenme tansyla hastaneye kaldrdk. Örencilerimizin büyük ksm ayakta tedavi gördü ve taburcu edildi. Bununla ilgili ayn yemek farkl okullarda da örencilere verildi. Ancak o okullarda bir sknt yok. Burayla ilgili gerekli incelemeleri balattk. Nedenini en ksa zamanda bulup gerekli önlemleri alacaz.diye konutu.

lçe Kaymakam Muhammet Fuat Türkmanda hastaneye gelerek örencilerin durumu hakknda hastane yetkililerinden bilgi alp, örencilerle bir süre sohbet etti.

Ana Sayfaya Git