Şoför Serim'in hayvan sevgisi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 30 yaşındaki okul servis şoförü Mazlum Serim, maaşının bir bölümüyle kedi ve köpeklere barınma imkanı sağlıyor, onları besleyip hasta olanları tedavi ettiriyor.

Haberler 27.02.2020 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Cizre ilçesinde servis oförlüü yapan Mazlum Serim, maann bir bölümünü sokak hayvanlarnn temel ihtiyaçlar için kullanyor.

Okul servisinde oförlük yapan 30 yandaki Serim, mesai saatleri dnda yaamnn büyük bölümünü sokak hayvanlar ile geçiriyor.

Hayatn sadk dostlarnn bakmna adayan Serim, yaz k demeden hayvanlar için kullanlmayan araç lastiklerinden ve tahtadan yuva yaptryor, onlar satn ald gdalarla besliyor, hasta olanlarla yakndan ilgilenip veterinere götürerek tedavisini salyor.

- 10 yldr hayvanlarla yakndan ilgileniyor

Serim, çocukluundan bu yana hayvanlar çok sevdiini, 10 yldr onlarla yakndan ilgilendiini ve bunu gönüllü olarak yaptn anlatt.

Maddi imkanlar el verdiince sokak hayvanlarnn temel ihtiyaçlarn karladn ifade eden Serim, Kendi bütçemle ilçede 25 barnma yeri, 100den fazla da beslenme yeri yaptm ve belirli periyotlarda hayvanlar kontrol ediyorum. Onlarn yiyeceklerini veriyorum. Bazen mama alyorum bazen de frn ve kasaplarda artan gdalar toplayp veriyorum. diye konutu.

- Yavru köpein tedavisi için stanbula gittim

Serim hayvanlarn tedavileriyle de yakndan ilgilendiini belirterek, Bir kediyi ameliyat ettirmek için Diyarbakra gittiim de oldu, yavru köpein tedavisi için stanbula da gittim. dedi.

Hayvanlar çok sevdiini vurgulayarak onlarn da canl olduunu, en iyi artlarda beslenme ve barnma haklarnn bulunduunu aktard.

Serim, öncelikli hedefinin sadk dostlar olarak gördüü sokak hayvanlarnn ihtiyaçlarn karlamak olduunu söyledi.

Arkadalarnn da 2 yldr kendisine destek verdiini anlatan Serim, Sokaktaki hayvanlarn sahiplenilmesini istiyorum. Bu sadece benim yapabileceim bir i deil. nsanlarn hayvanlara sahip çkmas gerekir. ifadesini kulland.

- Hayvanlara sahip çkarak güzel bir iz brakabiliriz

Serim, sadk dostlaryla yakndan ilgilenmeye devam edeceini belirterek, Sokak hayvanlarna sahip çkarak güzel bir iz brakabiliriz. Hayvanlarla ilgili bir proje üzerinde de çalyorum. Projemde sokak hayvanlar için bakm evi ile yemekhanelerde yemek atk istasyonlar kurarak oradan gelen malzemelerle beslenmelerini salamak var. eklinde konutu.

lçede Serime destek veren öretmenlerden Emine Biril, Mazlum Serimin çalmalarn takip ettiini, iinden arta kalan zamanlarda kendisine destek olduunu söyledi.

Serimin ilçede hayvanseverlii ile ön plana çktn dile getiren Biril, Örenci ve yetikinlerde farkndalk kazandrdmz düünüyorum. Sokak hayvanlarna kar insanlar daha vicdanl ve merhametli olmaya davet ediyoruz. dedi.

Ömer Acar ise Serimin çalmalarna iki yldr destek verdiini, bu destei sürdüreceklerini belirtti.

Ana Sayfaya Git