Şoke eden gerçek...

Diyarbakır’da 2015’te trafik polisleri Gılıç ile Narin’in şehit edildiği olayla ilgili şok bulgu: O dönemde görevdeki FETÖ’cü polislerin iki meslektaşını aralarında mesajlaşarak PKK’nın pusu kurduğu noktaya gönderdiği ortaya çıktı.

Haberler 29.05.2019 - 01:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Selahattin Eyyübi Caddesinde 30 Austos 2015te devriye gezen trafik polislerine ait araç kalanikofla yaylm ateine tutulmu, hain saldrda polisler Ahmet Glç ile lker Narin ehit olmutu. Teröristin suikast silahn olay yerinde brakp kaçmas ve MOBESE görüntülerinin incelenmesinde olayn failinin terörist Ali Güzel olduu tespit edildi. Terörist daa kaçt için yakalanamazken, kendisine yardm eden belediyede temizlik içisi Cengiz Furat yakaland. Furat ifadesinde, terörist Ali Güzel ile HDP seçim bürosunda tantn söyledi. Sank Cengiz Furat 3 kez arlatrlm müebbet hapisle cezalandrld. Dier fail Ali Güzel hakknda ise arama karar çkarld.

Darbe giriimi sonrasnda balatlan operasyonlarda FETÖcü baz polis ve komiserlerin bu hain saldrda da balantlar tespit edildi. FETÖcü firari 8 polisin By Lock kullancs olup olmadklarna dair telefon hatlar incelenirken ok edici gerçek de aça çkt. ncelemede ehit 2 polisin olay yerine görevlendirilmesinden sorumlu olan komiser Ercan E. ile polisler Burak Y. Ömer Faruk K., Ali K., brahim B., Abdulkadir B., Fatma G. ve Fatih G.nin kendi aralarndaki mesaj ve sesli görümelerinde, 2 polisin ehit olduu gün ve saatte krsaldaki olay yerinde hiçbir trafik ak ve younluu bulunmad halde polisleri ani bir kararla telsiz talimatyla olay yerine yönlendirdikleri, önceden burada keif yapan teröristin de trafik ekibi devriye gezdii srada araca gündüz saat 13.20de yaklaarak saldry gerçekletirdii belirlendi. FETÖcü 8 polisin, 15 Temmuz darbe giriiminden sonra ihraç edilmeden hemen önce firar ettikleri örenildi.

SABOTE ETMEKT

Terörün sonlandrlmas için hükümetin balatt çözüm sürecini bitiren anlurfa Ceylanpnarda 22 Temmuz 2015te iki polisin ehit edilmesinin hemen ardndan yaanan bu saldrnn da çözüm sürecini sabote etmek için yapld deerlendiriliyor.

HTS KAYITLARI

Diyarbakr Basavcl, FETÖ üyesi olmaktan haklarnda yakalama karar çkarlan 8 polisin geriye dönük 1 yllk telefon HTS kayd talebinde bulundu. Savclk, 42-38 kodlu ekip otosuna saldr düzenlenmesiyle ilgili polisler adna kaytl toplam 53 farkl GSM hattyla ilgili 1 Ocak 2015-1 Ocak 2016 tarihlerini kapsayan 1 yllk arayan ve aranan numaralar, gönderilen ve alnan mesaj bilgileri ve HTS dökümlerini istedi. Mahkeme; savcln talebini kabul edip soruturmann derinletirilmesini kararlatrd.

Ana Sayfaya Git