38 Kürt çocuğu yetim kaldı

Siirt’te 6 güvenlik korucusunun şehit olduğu terör saldırısında 38 çocuk yetim kaldı.

Haberler 16.04.2018 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin Eruh ilçesinde PKK mensuplarnca düzenlenen ve 6 güvenlik korucusunun ehit dütüü hain saldr, 38 çocuu yetim brakt. PKKya tepki gösteren ehit güvenlik korucularnn yaknlar, PKKnn Kürtlükle ilgisi yok dedi.

Eruhun Ormanard köyü mevkisindeki yol yapm çalmasnda emniyeti salayan güvenlik güçlerine 30 Martta PKK mensuplarnca düzenlenen saldrda ehit olan 6 güvenlik korucusunun ikamet ettii merkeze bal Ekmekçiler köyünde taziyeler sürüyor. Örgütün 38 Kürt çocuu daha yetim braktn belirten ehit korucularn aileleri, PKKya öfke kustu. Saldrda olu ve enitesini kaybeden Yahya Gökçe, köyde 38 çocuun yetim kaldn, bunlardan 6snn torunu, 7sinin de enitesinin çocuklar olduunu ifade etti. En mutlu gününün olunun ehit olduu haberini ald gün olduunu dile getiren Gökçe, Allah terör örgütü PKKy kahretsin, ne haklar var bu çocuklar yetim brakmaya. Hepsine bakmak zorundaym dedi.

Allah devletimize zeval vermesin

PKKnn Kürtlük ile hiçbir ilgisinin olmadn ve asl Kürtün kendileri olduunu anlatan Gökçe, Dedemin dedesine kadar ben Kürdüm. Onlar Amerikaya m, sraile mi güveniyor. Onlar Kürt ise gelsinler bu çocuun halini görsün. Benim kzlarm, kardelerim, gelinim Türkçe bilmedikleri için bunlar balarna geldi. Ben askerdeyken çocuum dünyaya gelmiti. Hatta bölük komutanmn ismi Nevzat olduu için ona bu ismi verdim. Hayali korucu olmakt. Ben 26 yl koruculuk yaptm, emekli olduumda çocuum yerime geldi. Ben ne kadar devletime sadksam o da benim kadar böyle sadkt. Allah devletimize, milletimize ve bakomutanmza zeval vermesin diye konutu.

çok üzüldük ama gururluyuz

ehit kardei Salih Gökçe ise, aabeyinin ehitlik mertebesine ulat için kendisiyle gurur duyduklarn belirterek, çok üzüldük ama gururluyuz. ehitten geriye kalan yeenlerime hiçbir zaman baba eksikliini hissetmeyeceim. Ben ve dier 10 yeenim ile kardelerim de bu devlet için ehit olmaya hazrz dedi.

Ana Sayfaya Git