38 yıl hapsi isteniliyor!

28 Ocak günü gözaltına alınan ve adli kontrol kararı ile serbest bırakılan HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan hakkında, 38 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberler 23.02.2017 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Diyarbakr Milletvekili Altan Tan hakknda Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca yürütülen soruturma tamamland. Hazrlanan iddianemede Altan Tann Silahl terör örgütü kurma veya yönetme, Terör örgütü propagandas yapmak, Kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmama, Görevi yaptrmamak için direnme, Halk kanuna aykr toplant ve gösteri yürüyüüne kkrtma ve Suç ilemeye alanen tahrik etme suçlarndan 17 yldan 38 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi. Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianame, Altan Tan hakknda hazrlanan 6 fezlekeden olutu.

SLAHLI EYLEMLERE SAHP çIKTI

ddianamede, üphelinin PKK ile organik ba bulunan ve Abdullah Öcalann çars ile kurulan Demokratik Toplum Kongresinin üyesi olduunu belirten savc, Altan Tann PKK terör örgütünün silahl eylemlerine sahip çktn belirtti. Milletvekili olan Altan Tann siyasi faaliyet görünümlü eylemlerinin salt siyasi faaliyet olarak deerlendirilemeyeceini belirten savc, eylemlerin bütün halinde silahl terör örgütünün hiyerarik yapsna dahil Terör örgütü üyesi olma suçunu oluturduunu vurgulad.

NEVRUZ ETKNLKLERNDE

üphelinin 2012 ylnda Diyarbakr Valilii karar ile yasaklanan Nevruz etkinliine örgütün çar ve talimatlar dorultusunda katldn belirten savc, Altan Tann yürü srasnda oluturulan barikat geçmek için bir polise yumruk atmaya çaltn ifade etti. üphelinin polise yönelik darp giriiminin ardndan hakaret ettiini ve milletvekillii zrhn kullanarak güvenlik güçlerinin görevini yapmasna engel olduunu vurgulayan savc, Tann ayrca Nevruz alanna yürüyen kalabal kkrttn kaydetti. ddianamede u ifadelere yer verildi: Israrla yolu trafie kapatarak beraberinde bulunan dier milletvekilleri ve yöneticilerle kol kola girip Nevruz alanna yürüdüü ve örgüt propagandas olabilecek tarzda zafer iareti yaparak, eylemci kitleyi selamlad ve alk tuttuu tespit edilmitir.

çÖZÜM SÜREC DEVAM EDERKEN

Altan Tann çözüm sürecinin devam ettii dönemde Irakn kuzeyindeki örgüt yöneticileri ile çektirdii fotorafa da dikkat çeken savc, üphelinin silahl terör örgütü elebalarndan Sabri Ok, Murat Karaylan, Abdullah Öcalan ve kadn örgüt üyesi Sülbüs Peri ile örgütü simgeleyen bez parçalarnn önünde fotoraf çektirerek, örgütün destekçisi olduunu belli edecek ekilde propagandasn yaptn kaydetti. Altan Tann 18 Mays 2011 tarihinde güvenlik güçleriyle girdii çatmada ölü olarak ele geçirilen bir teröristin cenazesine de katldn kaydeden savc, üphelinin kanl bir terör örgütü olduu bütün dünya tarafndan kabul edilen PKK terör örgütünün öldürülen mensubunun cenazesine bilerek ve isteyerek katldn ifade etti.

ddianamede 6-8 Ekim Kobani olaylar öncesinde HDP Merkez Yürütme Kurulunun yapt sokaa çkma çarsna da deinen savc, çar sonras meydana gelen olaylarda çok sayda vatandan hayatn kaybettiini ifade etti. Altan Tann sokaa çkma çarsn yapan HDP MYKsnn üyesi olduunu belirten savc, üphelinin bu nedenle cezalandrlmasn da istedi.

Ana Sayfaya Git