4 birahaneye kapatma!

Ergani’de kadın konsomatris çalışan 4 birahanenin ruhsatı iptal edildi.

Haberler 23.11.2016 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani lçesinde yllardan bu yana kadn konsomatris çaltran 4 birahanenin iyeri ruhsat, belediye tarafndan süresiz iptal edildi. Belediye Bakan DBPli Ramazan Kartalm, kamu vicdannda derin izler açan ve ayn zamanda kadn bedeni üzerinden istismara yol açan uygulamaya son verdiklerini söyledi.

KADIN KONSOMATRS çALITIRIYORLAR

Ergani ilçesinde birahanelerin, son dönemde kadn konsotmaris çaltrmalarna halkn tepki göstermesi üzerine Belediye ekipleri harekete geçerek, ilçede konsotmaris çaltrd semidmerer 4 birahanenin ruhsatn süresiz iptal etti. Belediye Bakan Ramazan Kartalm, birahanelerde konsomatris çaltrlmasnn kamu, hem de insanlarn vicdannda derin yara açtn belirterek, öyle dedi:

ALELERDEN GELEN TEPKLER

Kiilerin yaam tarz, yaam biçimine karma gibi bir durumumuz yok. Yalnz son yllarda maalesef toplum vicdann ciddi anlamda yaralayan bir takm görüntüler artk ortaya çkmt. Özellikle burada Garson ad altnda konsomatris kadnlarn çaltrlmas ve bu konsomatrislerin, toplum ahlak ve kültürü dnda cadde ve sokaklarda bir ekilde tehir edildii yönünde toplumda bir kanaat olumas üzerine belediyemiz mevcut iyerlerindeki ruhsat problemlerini dikkate alarak, birahane ad altnda konsomatrisli çalan iyerlerinin ruhsatlarn iptal ettik. Süresiz bir ekilde kapatld. Biz una inanyoruz; bu toplum elbette hogörülüdür. Her türlü farklla, hogörü göstermesi gerek. Kimin alkol alp, almad bizim problemimiz deildir. Ama toplum yaamn da dikkate almak zorundaydk. Bunlar düünerek, söz konusu iyerlerini bize gelen ikayetleri de dikkate alarak gereken ilem yaplmtr. Bundan sonra çok açk söylemek gerekirse, bu tarz iyerlerine kesinlikle izin verilmeyecektir.

Ana Sayfaya Git