4 çocuk babası, 'kan davası' nedeniyle öldürülmüş

ŞANLIURFA'da 4 çocuk babası 38 yaşındaki Hasan Aykin'in, dün hastanedeki yakınını ziyaret etmek isterken bir otomobilden açılan tabanca ateşiyle öldürülmesini araştıran polis, olayın geçmişe dayalı cinayetle başlayan husumetten kaynaklandığını belirledi. Polis, cinayet şüphelisi 5 kişiyi gözaltına aldı.

Haberler 28.06.2017 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamandan anlurfaya bayram ziyaretine gelen Hasan Aykin, hastanede tedavi gören bir yaknn ziyarete gitmek için dün öle saatlerinde marketten kolonya ve eker aldktan sonra plakas belirsiz otomobilden tabancayla açlan ate sonucu öldürüldü. Cinayetli ilgili çalma balatan Asayi ube Müdürlüü Cinayet Büro Amirlii ekipleri, olayn 23 Aralk 2010da 1 kiinin ölümüyle sonuçlanan cinayetle balayan husumetle ilgili olduu bilgisine ulat.

ÖLDÜRÜLEN AYKNN BABASI, DAMADINI ÖLDÜRMÜ

Soruturmay derinletiren polis, dün öldürülen Hasan Aykinin babas Aziz Aykinin, 2010 ylnda portakal toplamak için mevsimlik içi olarak gittikleri Antalyann Finike lçesinde, tartt kz Devrann ei olan Mehmet Geçgel ve onun kardei Mahmuta tabancayla ate açtn belirledi. Yaralanan iki kardeten Mehmet Geçgel yaamn yitirirken, Aziz Aykin tutukland.

Bu olay üzerine akraba olan Aykin ile Geçgel aileleri arasnda balayan husumetin kan davasna dönümemesi için ailenin ileri gelenleri topland. Aile meclisinin kararyla Aykin ailesi tarafndan Geçgel ailesine 200 bin lira kan paras verildi, Devran ise öldürülen ei Mehmetin kardei Mahmut ile evlendirildi.

Damad Mehmet Geçgeli öldüren ve u anda cezaevinde bulunan Aziz Aykinin olu Hasan Aykin ise, ei ve 4 çocuuyla anlurfadan tanp Adyamana yerleti. ki aile arasndaki husumet bu ekilde sonlandrld.

BAYRAM ZYARETNE GELD, ÖLDÜRÜLDÜ

Cezaevinde yatan Aziz Aykinin Adyamana göç eden olu Hasan Aykin, dün ei ve 4 çocuuyla birlikte bayram ziyareti için memleketi anlurfaya geldi. Baz akrabalarn ziyaret eden Hasan Aykin, tedavi gören bir yakn için Mehmet Akif nan Eitim ve Aratrma Hastanesi ek binasnn yaknndaki markete girip eker ve kolonya satn ald. Aykin, marketten çkt srada kendisini takip ettii düünülen kimlii belirsiz kiiler tarafndan plakas belirlenemeyen otomobilden tabancayla kurun yamuruna tutuldu. Saldrganlar plakas alnamayan otomobille kaçarken, çevredekilerin ihbaryla yakn mesafedeki hastaneye götürülen Aykin, ilk müdahalesinin ardndan hastanenin ana binasna sevk edildi ancak doktorlarn çabasna karn yaamn yitirdi. Yaplan incelemede vücuduna 11 kurun isabet ettii belirlenen Aykinin cenazesi, Adli Tp Kurumunda yaplan otopsinin ardndan topraa verildi.

KAMERA KAYITLARI NCELENYOR

Olay yerindeki güvenlik ve mobese kameralarnn kaytlarn incelemeye alan polisler, akraba iki ailenin de geçmie dayal cinayetten dolay husumetli olduklar saptamas üzerine baz adreslere operasyon yapt. Ekipler, kimlikleri açklanmayan 5 üpheliyi gözaltna ald. üpheliler, sorgulanmak üzere Asayi ube Müdürlüüne götürüldü.

Ana Sayfaya Git