4 dilde ilahiler!

İlahi grupları ile mahalli sanatçılar Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce ilahiler seslendirdi.

Haberler 24.04.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda Kutlu Doum Haftas etkinliinde, ilahi gruplar ile mahalli sanatçlar Türkçe, Kürtçe, Arapça ve ngilizce ilahiler söyledi.

Peygamber Sevdallar Platformunca Kutlu Doum Haftas kapsamnda Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed temal etkinlik düzenlendi.

Pazaryeri Mahallesindeki alanda gerçekletirilen etkinlie vatandalar, kentin 20 farkl noktasndan ücretsiz tand.

Alanda, Türkçe, Kürtçe, Arapça, ngilizce, Anamz babamz sana feda olsun ya Resulallah, Hogeldin gözlerin nuru, Biz seni görmeden sevdik ya Resulallah, Alem seninle övüldü, biz seninle güldük ya Resulallah yazl dövizlerin yer ald etkinlik, Suriye am Emevi Camisi Müezzini Hafz eyh Münir Abdulcevaln Kuran- Kerim tilaveti ile balad.

DÖRT DLDE LAHLER OKUNDU

Peygamber Sevdallar Platformu Dönem Sözcüsü Mehmet Ali Altun, slam corafyasnda yaanan savalarn nedeninin Müslümanlarn birbirinden uzaklamasndan kaynaklandn söyledi.

çatmalarn sona erdirilmesi için zulmün temsilcilerine umut balamak yerine Allahn ipine topyekün sarlmak gerektiini ifade eden Altun, öyle konutu:

çinde bulunduumuz parçalanmlk ve bölünmülüün temel sebebi, Müslümanlar arasndaki ihtilaflardr. htilafn çaresi hiçbir rk, mezhep ve merep fark gözetilmeden tüm Müslümanlarn vahdeti salamalardr. Ümmetin her parças bir dierine hak ve adalet temelinde yaklamal, küfür ve zulme kar çelikten bir duvar gibi yekvücut olmal, adaleti ikame etmek için saflarn sklatrmaldr.

Daha sonra ilahi gruplar ile mahalli sanatçlar, Türkçe, Kürtçe, Arapça ve ngilizce ilahiler seslendirdi. Alanda, sk sk tekbir ve salavatlar getirildi.

Yazarlar Mehmet Gökta ile Mahmut Klnç da birer konuma yapt.

Ana Sayfaya Git