4 gün geçti!

Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında toprak altında kalan işçiler 4'güncü günü geride bırakırken, dün bir işçinin daha cesedi çıkarıldı. 11 işçinin hala ceseti toprak altında bulunuyor.

Haberler 21.11.2016 - 08:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Siirtin irvan ilçesindeki maden ocanda meydana gelen heyelanda göçük altnda kalan içilerin bulunmas için çalmalar sürüyor. Kayp içilerin facia srasnda çalt deerlendirilen baz i makinelerinin gömülü olduu yerler tespit edildi. Bu gelime üzerine enkaz altnda kalan içilere ulamak için aramalar bu noktalarda younlatrld. çi ailelerinin acl bekleyii ise sürüyor. Dün bir ac haber daha geldi. Kayp 11 içiden birinin daha cenazesine ulald.

BR çNN CESED çIKARILDI

Siirtin irvan ilçesindeki bakr madeninde meydana gelen heyelanda toprak altnda kalan içilerin bulunmas için çalmalar sürdürülüyor. Daha önce toprak altnda kalan 16 içiden 5inin cansz bedenine ulalmt. Dün 1 içinin daha cenazesine ulald. 10 içinin bulunmas için çalmalar sürdürülüyor.

Dün çkarlan cenazenin içilerden Sedat Buluta ait olduu belirlendi. Bulutun cenazesi, otopsi için Siirt Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Sedat Bulutun bekar olduu, madende Rok Operatörü olarak çalt belirtiliyor.

BULUTUN CESED TOPRAA VERLD

Yaplan otopsinin ardndan Bulutun cenazesi, ailesine teslim edildi. Yaknlar tarafndan irvann Otluk Köyüne getirilen Sedat Bulutun cenazesi, burada gözyalar arasnda topraa verildii örenildi.

Toprak altndan daha önce Murat Ant, Reit Can, Abdulbaki Aydn, Ali Sönmezsoy ve efik Tuncerin cesetleri çkarlmt. Ekipler, dier 10 içiye ulamak için çalmalarna devam ediyor.

MAKNELERNN OLDUU YERLER

Kayp içileri arama çalmalar toprak altnda kalan baz i makinelerinin yerinin tespit edildii bölgeye kaydrld. Kayp içilerin bir bölümü kamyon oförü, bir bölümü ekskavatör operatörü olarak görev yapyordu. çilerin, i makinelerinin yannda, yaknnda olduu tahmin ediliyor.

antiye efi Ramazan Azboy, çalmalarn younlatrld bölgede heyelan srasnda topraa gömülen 4 i makinesinin olduunu söyledi. Azboy, unlar kaydetti: Bu heyelanda 16 arkadamz maalesef toprak altnda kald. 5 cesedimizi çkardk, 11 kiiye de ulamak üzereyiz. Yukar bölümdeki hafriyatlar hafiflettik ki ikinci bir kazaya sebebiyet vermeyelim. Burada 1 milyon metreküpe yakn bir hafriyat var. nallah arkadalarmza ularz, umudumuz odur ki canl ulaalm. Gerçekten zor bir ey, ac veren bir durum. nallah bir iki gün içerisinde bütün arkadalarmza ulamay hedefliyoruz.

AFAD Bakan Vekili Mehmet Halis Bilden, beraberinde Enerji Bakanl uzmanlar ile çalmalarn younlatrld alanda incelemelerde bulunarak durum deerlendirmesi yapt. çalmalarn aralksz devam ettiini dile getiren Bilden, nallah en ksa sürede kardelerimize ularz. dedi.

YEENNN KURTARILMASINI BEKLYOR

Enkaz altnda kalan içilerden 5 çocuk babas Bedrettin Caylnn (30) ayn ad tad amcas Bedrettin Cayl, faciann meydana geldii günden bu yana endieli bekleyiini sürdürüyor.

Yeeni ve dier içilerin bir an önce enkaz altndan çkartlmas için dua ettiklerini söyleyen Cayl, Perembe gecesinden beri burada bekliyoruz. Temennimiz bir an önce enkaz altndan çkarlmalardr. Allahtan ümit kesilmez. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git