4 hekimin işine son verildi

Diyarbakır’da uzmanlık unvanı alan 4 asistan hekimin, güvenlik soruşturması gerekçesiyle işlerine son verildi. Uygulamanın hukuksuz olduğu iddiasıyla, SES üyelerince protesto edildi.

Haberler 03.10.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES), Diyarbakr Tabip Odas ve Di Hekimleri Odas, 4 hekimin güvenlik soruturmas nedeniyle ilerine son verilmesine ilikin Dicle Üniversitesi Hastanesi önünde basn açklamas düzenledi. Açklamaya, salk örgütleri temsilcileri ve üyeleri ile Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr Milletvekili Saliha Aydeniz katld.

çalma hakkmz engellenemez pankartnn açld eylemde konuan SES Diyarbakr ube Sekreteri Mehmet Nur Ulus, OHAL döneminden itibaren birçok arkadalarnn ihraç edildiini hatrlatarak, güvenlik soruturmas kapsamnda meslektalarnn çalma haklarnn engellendiini belirtti.

4 DOKTORA GÜVENLK SORUTURMASI ENGEL

Salk örgütleri adna açklama yapan Diyarbakr Tabip Odas Asistan Hekim Komisyonu Üyesi Mustafa Mesut Kaya, uzman hekim unvan alan 4 meslektalarnn güvenlik soruturmas gerekçe gösterilerek hukuksuz bir ekilde mesleklerinden uzak brakldklarn belirterek, arkadalarnn herhangi bir dava veya soruturmas olmakszn unvan deiiklii nedeniyle güvenlik soruturmasna alndn ifade etti.

HçBR DAYANAK GÖSTERLMED

Kaya, güvenlik soruturmas neticesinde hiçbir dayanak gösterilmeden; keyfi ve hukuksuz bir ekilde devlet memurluuna uygun olmadklar karar alndn ve arkadalarnn devlet hizmet yükümlülüü atamalar yaplmadn kaydetti. Arkadalarmza tebli tarihinden itibaren 450 gün boyunca hekimlik yasa konulmutur diyen Kaya, OHAL döneminde KHK ile balayan güvencesizletirme sürecinin bugün güvenlik soruturmalar eliyle devam ettiini vurgulad. Kaya, unlar söyledi: Güvencesizlik tehdidi altnda, asistan hekimlere sendikaszlk, mobinge boyun eme, hakszlklara ses çkarmama, meslek örgütünden uzak durma gibi yollar gösterilmektedir. Asistan hekimler dört veya be sene içerisinde girecekleri bir soruturma gösterilerek, asistanlk süresince sessiz braklmaya çallmaktadr. Son günlerde duyduumuz intihar vakalar, asistanlk artlarn dayanlmaz hale getiren bu durum ile dorudan ilikilidir.

Ana Sayfaya Git