4 işçi aranıyor!

Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde özel maden ocağında 17 Kasım'da meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 4 işçi için AFAD koordinesinde yürütülen arama çalışmaları sürüyor.

Haberler 29.11.2016 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardmcs Mehmet Ersoy, Siirtteki maden faciasna ilikin, Devletimizin bütün imkanlaryla çalmalarmz devam ediyor. çalmalar son içi kurtarlana kadar ayn kararllkla ve ayn hzla devam edecektir. dedi.

irvan ilçesine bal Maden köyünde özel maden ocanda 17 Kasmda meydana gelen heyelanda toprak altnda kalan 4 içi için AFAD koordinesinde yürütülen arama çalmalar sürüyor.

Bakan Yardmcs Ersoy, beraberindeki Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Babakanlk Afet ve Acil Yönetimi (AFAD) Bakan Vekili Mehmet Halis Bilden ile heyelann meydana geldii alanda incelemelerde bulundu, enkaz altndaki içiler için yürütülen çalmalarla ilgili bilgi ald.

Ersoy, burada yapt açklamada, toprak altnda kalan 4 içinin bulunmas için tüm imkanlarn seferber edildiini belirtti.

- Devletimizin bütün imkanlaryla çalmalarmz devam ediyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl tarafndan vatandalara olay mahallinde, evlerinde, taziye evlerinde, hastanelerde ve ihtiyaç duyduklar her yerde her türlü sosyal destein verildiini ifade eden Ersoy, devletin scak, merhametli yüzünü manevi anlamda hissetmelerini salamak için 24 saat esasna göre hizmet vermeye ve vatandalarn yannda olmaya gayret gösterdiklerini aktard.

Devletimizin bütün imkanlaryla çalmalarmz devam ediyor. çalmalar son içi kurtarlana kadar ayn kararllkla ve ayn hzla devam edecektir. diyen Ersoy, öyle devam etti:

Burada gerek Salk Bakanlmzdan AFADa kadar ülkemizin bütün kamu ve kurulular gerekse Valimiz öncülüünde Siirtteki bütün kamu görevlilerimiz bu seferberliin içinde üzerlerine düen görevi yapyorlar. Yine bata Kzlay olmak üzere sivil toplum kurulularmz da her türlü hassasiyeti gösteriyorlar. Vatandalarmz da gösterilen bu ilgiden son derece memnunlar. Kendilerini de ziyaret ettik ve basal dileklerimizi belirttik. Bizden memnuniyetlerini dile getirdiler. Vatandalara bu memnuniyeti yaatan bata arama kurtarma ekibi AFADa, Valimize ve bütün kamu görevlilerine can gönülden teekkür ediyoruz.

- Allahn izniyle en ksa sürede çalmalar sonlandracaz

Vali Tutulmaz da olayn meydana geldii günden bu yana devletin tüm imkanlarnn kullanldn söyledi.

çalmalarn her aamasnda Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Babakan Binali Yldrm ve bakanlarn destek verdiine iaret eden Tutulmaz, Allahn izniyle en ksa sürede çalmalar sonlandracaz. Gece gündüz 24 saat esasna göre çalyoruz. Tüm çalanlara teekkür ediyorum. Meteoroloji çaramba gününden itibaren ya ihtimalinin yüksek olduunu bildiriyor. nallah biz o güne kadar arama ve kurtarmay sonlandrmay düünüyoruz. Gece gündüz ara vermeden, daha çok araçla bu çalmalar sonlandrmaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

- Toprak altndaki içilerin yerlerini tespit ettik

AFAD Bakan Vekili Bilden ise 24 saat esasna göre yürütülen çalmalarla toprak altndaki 4 içiye ulamaya çaltklarn aktard.

Enkaz altnda 4 içinin kaldn anmsatan Bilden, bu içilere, devletin tüm imkanlarn kullanarak ulaacaklarn belirtti.

Bilden, Toprak altndaki içilerin yerlerini tespit ettik, haritamza iledik. O yer tespiti çalmalarna göre operatörlerimizi talimatlandrdk. Teknik elemanlarmz alanda en ksa sürede ulamay ümit ediyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git