40 yıldır kan emiyor

"HDP ve PKK gençleri kaçırıyor. Yazık, hepsi evlenme çağındaydı, evlenip yuva kuracak, yavruları olacaktı"

Haberler 21.01.2020 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 141nc gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla bekleyilerini sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, yapt açklamada, olu Ramazana kavuana kadar eylemi sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

çocuklarnn akbeti hakknda HDPden açklama beklediklerini dile getiren Üçda, öyle konutu:

Bize bugüne kadar herhangi bir açklamada bulunmadlar. Kürt hakkn böyle mi savunuyorsunuz? çocuklarmzn eline silah vermiler. Böyle bir parti (HDP) istemiyoruz. 140 gündür buradayz, 140 sene de olsa gitmeyeceiz. Eer HDP, arac olmasayd çocuklarmz dada olmazd. 40 yldr Kürtlerin kann emiyor ve gençleri daa götürüyorlar.

- Onlar Allaha havale ediyoruz

Anne Songül Altnta da 5 yl önce daa kaçrlan olu Müslüm Altnta için oturma eylemine katldn söyledi.

Oturma eylemine katlan baz ailelerin çocuklarna kavutuunu anmsatan Altnta, unlar kaydetti:

HDP ve PKK gençleri kaçryor. Yazk, hepsi evlenme çandayd, evlenip yuva kuracak, yavrular olacakt. PKK ve HDP, Kürtlere zulmediyor. 140 gündür buradayz, 140 yl da geçse buradan kalkmayacaz. HDP ve PKKnn yapt zulüm yanlarna kar kalmayacak. Bu dünyada alamasak da öteki dünyada hakkmz alacaz. Onlar Allaha havale ediyoruz. Sonuna kadar mücadelemizi vereceiz.

çocuklarmza kavuana kadar buradan kalkmayacaz.

- Artk zulmün sonu geldi

Olu Erkan için oturma eyleminde yer alan baba Fahrettin Akku da evladna kavumann en büyük arzusu olduunu dile getirerek, HDP, 40 yldr Kürtlere zulüm yapyor. Artk zulmün sonu geldi. Türkiye Cumhuriyetinin maan almasnlar. Sonuna kadar onlarla mücadele ediyoruz. Kimse demesin biz bunlardan korkuyoruz, sonuna kadar mücadele ediyoruz. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git