40 yıllık av mesaisi!

Bitlis'in Ahlat ilçesinde çocukluk arkadaşı Bahattin Çelebier ve Adnan Menteşe, fırtınalara, dalgalara ve dondurucu soğuğa aldırış etmeden Van Gölü'nde yıllardır birlikte balık avlıyor.

Haberler 06.01.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Ahlat ilçesinde çocukluk arkada Bahattin çelebier ve Adnan Mentee, 40 yldr vira bismillah diyerek Van Gölünün mavi sularna açlarak inci kefali avlyor.

Büyüklerinden balkçl örenen ve ardndan satn aldklar tekneyle gölde avlanmaya balayan çelebier ve Mentee, yllardr frtnaya, dalgalara ve dondurucu soua aldr etmeden birlikte bala çkyor.

çocukluklarndan bu yana günün büyük bir bölümünü teknede geçiren arkadalar, bir gün önce göle braktklar alar toplamak için sabahn erken saatlerinde derin sulara açlyor.

Ailelerinin geçimlerini bu iten salayan çelebier ve Mentee, ilerleyen yalarna ramen tutku haline gelen mesleklerinden vazgeçemiyor.

- Ölene kadar balkçlk yapacam

ki çocuk babas 63 yandaki çelebier, çocukluk arkadayla 40 yldr balkçlk yaptn ve gücü yettii sürece meslee devam edeceini söyledi.

Mentee ile bu ii yapmaktan mutluluk duyduunu anlatan çelebier, öyle konutu:

Altk artk, bu meslei terk edemiyoruz. Tuttuumuz balklar satyoruz. Büyüklerimizden örendiimiz mesleimize olan hevesimiz devam ediyor. Hayatmz böyle geçti. Arkadamla yllardr beraber balk çekiyoruz. Onu çok seviyorum.

5 çocuk babas 64 yandaki Mentee ise çocuklarnn gitme demesine ramen her sabah göle açlarak balk avladn belirtti.

Bu iin bir tutku haline geldiini aktaran Mentee, Hem para kazanyoruz hem de stres atyoruz. çok güzel bir meslek. Ölene kadar da balkçlk yapacam. çocuklarm balkçlk yaparak büyüttüm, evlendirdim, onlara ev yaptm. Babalarmz burada balk çekerdi. Heves olarak onlarla gidip gelirken meslei örendik ve devam ettiriyoruz. 40 yldr omuz omuza vererek Van Gölünde balk avlyoruz. Bu ii brakalm diye teknemizi sattk ama vazgeçemedik. imdi baka bir teknede çalyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git