42 hafız icazet aldı

Hakkari'de çeşitli Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 42 hafız için icazet töreni düzenlendi.

Haberler 22.11.2021 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulu Camideki törene, Vali ve Belediye Bakan Vekili dris Akbyk, Cumhurbakan Badanman srafil Kla, Vali Yardmcs Tevfik Kumbasar, Bitlis Müftüsü Mehmet Feysal Geylani, l Müftü Yardmcs Mehmet Ali Yiit, Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Paki, Karaman Müftüsü Faruk Gürbüz, AK Parti l Bakan Abdulmuttalip Özbek, belediye bakanlar, din görevlileri ve STK temsilcileri katld.

Törende, Kuran- Kerim tilavetinin ardndan eitimlerini baaryla tamamlayan 42 hafza belgeleri verildi.

Vali Akbyk, Kla ve beraberindekiler daha sonra hayrsever vatandalar tarafndan Merzan Mahallesinde yaptrlan Lale Hatun Camisi ile Erkek Kuran Kursu ile Biçer Mahallesinde yaptrlan Hatice Ömer Utlu Yatl Kz Kuran Kursunun açl programna katld.

Akbyk, burada yapt konumada, gelecein emanet edilecei gençlerle Hakkarinin daha da güzelleeceini söyledi.

CAZET ALDILAR

Gençlerin, Hakkarinin daha yaanabilir bir il olmas için büyük hizmetlere imza atacan belirten Akbyk, Cumhurbakan Badanman srafil Klaya, l Müftülüüne ve emei geçenlere teekkür etti.

Cumhurbakan Badanman Kla ise açln gerçekletirdikleri Kuran kurslarnn ve caminin hayrl olmas temennisinde bulundu.

Gelecein en büyük servetinin gençler olduunu vurgulayan Kla, unlar kaydetti:

Gençlik bizim her eyimiz. Rabbim vatanna ve milletine faydal, milli ve manevi deerlere sahip çkan, Kuran ahlak ile ahlaklanm gençleri yetitirmeyi bizlere nasip etsin. Böyle güzel yaplar yapanlarn sevap defterleri kapanmyor. Okuyan ve okutan sevap kazanyor. Emei geçen herkese teekkür ediyorum.

Ana Sayfaya Git