45 gün işe gelmemiş!

Vali Güzeloğlu: Lisa Çalan'ın, mazeretsiz işe gelmediği için sözleşmesi yenilenmedi.

Haberler 09.01.2020 - 10:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, iten çkarld öne sürülen belediye çalan Lisa çalann, 100 gün mazeretsiz ie gelmedii için sözlemesinin yenilenmediini söyledi.

SORU ÜZERNE GÜZELOLU YANITI

Diyarbakrda, HDP tarafndan 5 Haziran 2015te stasyon Meydannda düzenlenen seçim mitinginde, terör örgütü DEAn düzenledii bombal saldrda bacaklarn kaybeden Lisa çalann, Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanlndan çkarld iddia edildi. Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Güzelolu, katld programda, gazetecilerin iddiayla ilgili sorusuna yant verdi. Güzelolu, Lisa çalann iine son verildii yönündeki haberlerde, kamuoyunu yanltmaya ve olumsuz alg oluturmaya yönelik bilgilere yer verildiini söyledi. Güzelolu, çalann mazeret göstermeden 100 gün ie gelmedii için sözlemesinin yenilenmedii kaydetti.

BÜYÜKEHR BELEDYESNDEN AçIKLAMA

Öte yandan Lisa çalan ile ilgili Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakan Akn Erim tarafndan yazl açklama yapt.

E GTMEDEN MAA ALMA

Erim, bir takm haber sitelerinde ve sosyal medya hesaplarnda, Patlamada iki bacan kaybeden Lisa çalan, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi tarafndan iten atld balyla yer alan haberde, Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl bünyesinde sözlemeli memur olarak çalan Lisa çalann iine son verildii yönünde, kamuoyunu yanltmaya ve olumsuz alg oluturmaya yönelik bilgilere yer verildiini söyledi.

Lisa çalann, 2 Eylül-16 Ekim 2019 tarihleri arasnda 45 gün kesintisiz ve mazeretsiz olarak ie gelmediini ve bunun, Kültür ve Sosyal ler Daire Bakanl tarafndan tespit edildiini ifade eden Erim, çalan ve ayn durumda olan 3 personel hakknda disiplin soruturmas balatldn aktard.

45 GÜN MATEREZSZ E GELMEM

Erim, 657 Sayl Devlet Memurlar Kanununun ek geçici 13. ve 16. maddeleri kapsamnda yaplm olan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ehir Tiyatrosu Sanatçlarna ilikin hizmet sözlemesinin disiplin hükümlerini içeren; 56. maddenin temelli çkarlma balkl E fkrasnda geçen tiyatrodaki görevine mazeretsiz ve kesintisiz 10 gün gelmemek, 57. maddenin, izinsiz ve mazeretsiz olarak kesintisiz 6 gün göreve gelmeyen sanatçlarn sözlemesi resen feshedilir hükümleri uyarnca, Lisa çalann 31 Aralk 2019 tarihinde sona eren sözlemesinin yenilenmediini aktard.

Uygulama yasal ve hukuki olup ahsa bal bir durum ve farkllk arz etmemektedir. Ayn tespit dorultusunda 3 personelin daha 31 Aralk 2019da sona eren sözlemeleri yenilenmemitir. Kamu görevini ifa eden tüm kamu çalanlarnn, yasal ve yönetsel sorumluluklarn tam ve eksiksiz olarak yerine getirmeleri zorunludur. diyen Erim, ahsa bal uygulama farkllklarnn söz konusu olmadn kaydetti.

Ana Sayfaya Git