46 ilin gürültü haritası, 17 ilin gürültü eylem planı tamamlandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın gürültü ile mücadeleye yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında 49 havalimanı ve 46 ilin gürültü haritası ile 17 ilin gürültü eylem planı tamamlandı.

Haberler 21.04.2021 - 00:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin çevresel Gürültünün Deerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliine göre nüfusu 100 binden fazla olan ve nüfus younluu kilometrekare bana 1000 kiinin üzerinde olan ehirlemi alanlarn stratejik gürültü haritalarnn hazrlanmas gerekiyor. Bu kriterler kapsamndaki 66 ilden 46snn gürültü haritas hazrland. Ar, Aksaray, Düzce, çanakkale, Erzincan, Giresun, Isparta, Kars, Kastamonu, Krkkale, Krklareli, Krehir, Nevehir, Nide, Osmaniye, rnak, Siirt, Yalova, Yozgat, Zonguldak olmak üzere 20 ilin gürültü haritasnn ise yl sonuna kadar hazrlanmas planlanyor. Ayrca Devlet Hava Meydanlar letmesi Genel Müdürlüü tarafndan 49 havalimannn gürültü haritas da hazrland. çevre ve ehircilik Bakanl, ulusal ve uluslararas projeler kapsamnda hazrlanan gürültü haritalarn onaylad.

17 LN GÜRÜLTÜ EYLEM PLANI TAMAMLANDI

Bakanln koordinasyonunda, stratejik gürültü haritas sonuçlar göz önünde bulundurularak yürütülen illerin gürültü eylem plan çalmalar hz kazand. Bu kapsamda Konya, Bursa, Mersin, Kayseri, Sivas, stanbul, Kocaeli, Manisa, Antalya, Bolu, Balkesir, Tekirda, Gaziantep, Eskiehir, Kahramanmara, Trabzon ve Sakaryann çevresel gürültü eylem planlar tamamland. zmir, Ankara ve Denizlide ise gürültü eylem plan hazrlama çalmalar hzla devam ederken, Kütahyada eylem plan hazrlama çalmalarna baland.

60 BN METREKARE GÜRÜLTÜ BARYER YAPILACAK

Bakanlk teknik gereklilikleri ve bavuru artlarn salayan gürültü bariyeri projelerine de finansal destek salyor. Bakanlk koordinasyonunda salanan destek ile Türkiye genelinde toplam 60 bin metrekare gürültü bariyeri kurulacak. Bakanlk tarafndan u ana kadar belediyelere gürültü haritalar kapsamnda hayata geçirecekleri, gürültü bariyerleri ile ilgili LBANK destei de dahil 24 milyon 170 bin TL yardmda bulunuldu.

stanbulda Millet Bahçesi için 5 bin 737 metrekare gürültü bariyeri yapm ise tamamland.

Öte yandan bakanln yln ilk 3 aynda yaplan gürültü denetimlerinde 142 iletmeye 749 bin 440 TL cezai ilem uyguland.

Ana Sayfaya Git