5 bin çocuğa ulaştı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca çocukların sokakta çalıştırılarak ya da dilendirilerek istismar edilmesinin önüne geçilebilmek amacıyla oluşturulan mobil ekipler sayesinde, 5 bin 69 sokak çocuğuna ulaşıldı

Haberler 15.12.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlnca çocuklarn sokakta çaltrlmas ya da dilendirilmesinin önlenmesi konusunda toplumsal farkndaln artrlmas amacyla haziran aynda balatlan uygulamayla müdahale edilen çocuk says 5 bin 69 oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, eitim çan tamamlayan çocuklarn mesleki eitime yönlendirilmesi, madde kullananlarn tedavilerinin yaplmas, çocuklarn sokaktan çekilerek psikososyal destek hizmetlerinden yararlandrlmas yönünde çalmalar ile ailelere dönük bilinçlendirme faaliyetleri yürütüyor.

Bu kapsamda, çocuklarn sokakta çaltrlmasnn önlenmesi konusunda toplumsal farkndaln ve sosyal sorumluluun artrlmas amacyla haziran aynda sokakta çaltrlan çocuklar için yeni bir uygulama balatld.

çocuklarn sokakta çaltrlmas ya da dilendirilmesi ile mücadele kapsamnda, sosyal hizmet merkezleri bünyesinde ilgili kurumlarla i birlii içinde devam eden çalmalarla, çocuklarn sokakta çaltrlmasnn engellenmesi, sokakta karlaabilecekleri risklerden korunmalar, eitim hayatlarna devam etmeleri ve ailelerinin yanna döndürülmeleri salanyor.

Aile odakl yürütülen çalmalarla, çocuklar ve aileleri salk, eitim ve sosyal yardm gibi hizmetlerden yararlandrlyor.

- 819 çocuun ailesine rehberlik hizmeti verildi

çocuk çiliiyle Mücadele Günü olan 12 Haziranda alnan bu alandaki hizmetlerin hzlandrlmas karar sonrasnda 64 ilde oluturulan 111 mobil ekiple, son 6 aylk dönemde müdahale edilen çocuk says 5 bin 69a ulat.

Yaplan hukuki ilemler sonucunda 115 çocuun ailesi hakknda da adli ilem balatld. 2 bin 875 çocuk hakknda ise eitim, rehberlik ve danmanlk tedbiri alnd.

Bin 86 çocuun ailesine Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti ya da sosyal yardmlama vakflar aracl ile destek saland. Ayrca 819 çocuun ailesine yönelik rehberlik hizmeti de verildi.

Söz konusu çocuklarla ilgili yaplan mesleki çalmalar sonucunda 174 çocuk bakm kurulularna alnd.

- Ailelere sosyal ve ekonomik destek salyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, konuyla ilgili Anadolu Ajansna yapt açklamada, maddi imkanszlklar nedeniyle veya farkl sebeplerle sokaklarda çalmaya itilen, eitim hayatlar sekteye urayan çocuklarn okullarna devam edebilmeleri için ailelere sosyal ve ekonomik destek saladklarn belirtti.

Kaya, Her çocuun ailesi yannda hayatna devam etmesi için Bakanlk olarak her türlü destei veriyoruz. Ancak bakm aile yannda mümkün olmayan çocuklarmz devlet korumas altna alyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl olarak çocuklarmzn eitim hayatlarna sorunsuz bir ekilde devam etmeleri ve her türlü tehlikeden uzak tutulmalar en önemli önceliimizdir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git