5 ilde terör operasyonu

Güvenlik güçlerince Şırnak, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Mardin'de düzenlenen operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve gıda malzemesi bulundu.

Haberler 07.05.2017 - 12:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylbandan itibaren snrn Irak tarafnda 78, emdinli, çukurca ve Yüksekova ilçelerinde de 74 olmak üzere etkisiz hale getirilenlerin says 152ye yükseldi

HABER MERKEZ

Güvenlik güçlerince rnak, Hakkari, Ar, Bitlis ve Mardinde düzenlenen operasyonlarda çok sayda silah, mühimmat ve gda malzemesi ele geçirildi.

Genelkurmay Bakanlndan yaplan önemli yurt içi olaylara ilikin açklamaya göre, rnakn Beytüebap ilçesi Kato Da bölgesinde süren operasyonda 9 maara tespit edildi.

Maara ve arazide yaplan aramalarda, RPG-7 roketatar, 2 kalanikof piyade tüfei, 2 mavzer piyade tüfei, 3 dragunov keskin nianc tüfei, biksi makineli tüfek, zagros keskin nianc tüfei, 4 roketatar mühimmat, roketatar sevk fiei, 900 biksi makineli tüfek fiei, 20 doçka uçaksavar makineli tüfek fiei, 130 metre kablo, 2 hard disk, harici hard disk, güne paneli, el yapm patlayc yapmnda kullanlan 22 tüp, 200 paket sigara ile çok miktarda gda ve yaam malzemesi ele geçirildi.

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, güvenlik güçlerince yürütülen arazi aramasnda, 31 doçka uçaksavar makineli tüfek fiei, 97 kalanikof piyade tüfek fiei, 5 kalanikof piyade tüfei arjörü ve örgütsel dokümana el konuldu.

Arda gerçekletirilen arazi aramasnda ise topraa gömülü halde, bomba yapmnda kullanlan 700 kilogram amonyum nitrat bulundu. Doubayazt ilçesi krsalnda yaplan aramalarda, 2 büyük mutfak tüpü içinde 70 kilogram amonyum nitrat kullanlarak hazrlanan el yapm patlayc imha edildi.

BTLS BÖLGESNDE

Bitlisin Güroymak ilçesinde güvenlik güçlerince yaplan arazi arama ve tarama faaliyetinde, snak içinde gda maddesi ve el yapm patlayc yapmnda kullanlan 4 piknik tüpü bulundu.

Tatvan ilçesinde tespit edilen snakta, 25 çift spor ayakkabsyla 53 kilogram gda maddesi bulundu.

Mardinin Savur ilçesinde, 3 ayr noktada, talarn altna gizlenen 51 fünye, çok miktarda el yapm patlayc yapmnda kullanlan malzeme ile muhtelif gda ve yaam malzemesi ele geçirildi.

Artuklu ilçesinde, 2 snak içinde RPG-7 roketatar, biksi makineli tüfek, 20 kalanikof piyade tüfei fiei, 1,5 kilo TNT patlayc madde, 10 fünye, 150 büyük pil ve 300 gram içerii tespit edilemeyen kimyasal madde bulundu.

Ömerli ilçesinde, bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Ayrca, 3 Maysta Hakkarinin çukurca ilçesi Güvenda üs bölgesinde, eylem hazrlnda olduu tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubu, havan ve uçaksavar atlaryla etkisiz hale getirilmiti.

Daha sonra arazide yaplan keif çalmalarnda 2 teröristin daha etkisiz hale getirildii belirlendi.

Öte yandan, ylbandan bugüne kadar snrn Irak tarafnda 78, emdinli, çukurca ve Yüksekova ilçelerinde 74 olmak üzere Hakkari ve çevresinde etkisiz hale getirilen terörist says 152ye yükseldi.

Ana Sayfaya Git