5 metrelik Atatürk heykeli

BATMAN Cumhuriyet Meydanı'nda, 3 ton ağırlığında 5 metre uzunluğundaki Atatürk heykelinin açılışı törenle yapıldı.

Haberler 12.03.2019 - 13:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Meydannda, Vali Hulusi ahin, Belediye Bakanvekili Ertu evket Aksoy ve çok sayda davetlinin katlmyla, heykeltra Metin Yurdanerin yapt 3 ton arlnda 5 metre uzunluunda Atatürk heykelinin açl yapld. Heykelde, sevgiyi ve kardelii sembolize eden elinde çiçek bulunan kz çocuu ve Türk bayra tayan erkek Atatürkün yannda yer alyor. Ant kaidesinde Atatürkün Bir ulus smsk birbirine bal olmay bildikçe, yeryüzünde onu databilecek bir güç düünülemez sözleri yer alyor.

5 METRELK ATATÜRK HEYKEL

Açl töreninde konuan Vali Hulusi ahin, Atatürk antnn dikilmesinde emee geçenlere teekkürlerini illetti. Vali ahin, Batman, kadim ve modern bir ehirdir. Batman cumhuriyetin eseridir. Bu eser son derece anlamldr. çok kymetli eseri cumhuriyetin vefakar insanlarna emanet ediyoruz dedi.

Batman Belediye Bakanvekili Ertu evket Aksoy ise Batmana yarar bir Atatürk antna ihtiyaç olduunda dolay böylesi bir çalma yaptklarn ifade ederek, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkün, Batmana yarar antna ihtiyaç duyduk. Bu ant ulu önder kurucumuz, varlmzn, birliimizin, refahmzn mimar Mustafa Kemal Atatürke ballmzn bir sembolüdür diye konutu.

Ana Sayfaya Git