5 milyon lirası halkın cebinde!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni otobüs kartlarının dağıtımına devam ediyor. Bu kapsamda kartları ücretsiz değiştiren belediye, 5 milyon liranın vatandaşların cebinden çıkmasını önledi.

Haberler 10.04.2018 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye geneli uygulamaya balanan ortak elektronik sistemleri tüm toplu tama araçlarna yerletiren belediye, yeni kartlar içinde dümeye bast. Tam, indirimli ve ücretsiz yeni kartlarn datmna devam eden belediye, bu ilemi irketlerin elinden alarak vatandan cebinden 5 milyon lira çkmasn önledi. Ayrca akll durak sistemini de hayata geçiren Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, vatandalarn otobüsün ne zaman gelecei beklentisini de sfra indirmek için çalma balatt. 2 ay sonra faaliyete geçecek sistemle akll duraklarda hangi otobüsün ne zaman gelecei dakika dakika bildirilecek.

Akll duraklar, otobüsün ne zaman geleceini bildirecek

Büyükehir Belediyesi Ulam Daire Bakan Rfat Ural, 2017 yl içerisinde 32 otobüsü ulam filolarna kattklarn söyledi. 2017de 2016ya göre 6 buçuk milyon vatanda daha fazla tadklarn kaydeden Ural, toplu tamada yeniliklerin tamamn Diyarbakr ile buluturma gayretinde olduklarn ifade etti. Ural, Türkiyedeki elektronik ücret toplama sistemi ile birlikte akll durak sistemlerini, araç takip cihazlarn, panik butonlarn ve kamera sistemlerinin hepsini araçlarmzda uygulayacaz. Tam, indirimli ve ücretsiz bir milyon kart vatandalarmza ücretsiz datyoruz. Eskiden toplu ulam sistemini yürüten irketlerden temin ediyordu vatandalarmz, belediyemiz bunu üstlendi. Yani bu u anlama geliyor, 5 milyon lira vatandalarmzn cebinde kald. 2018 ylnda akll durak sistemini uygulayacaz. Toplu tama saatlerini takip eden, her durakta aracn hangi dakikada geleceini gösteren akll durak sistemine geçiyoruz. u anda altyap çalmalarmz devam ediyor. Muhtemelen 2 aya kadar ehir içindeki önemli noktalarda akll durak sistemine geçeceiz dedi.

Bisiklet istasyonlar geliyor.

Diyarbakrda bisiklet istasyonlar kuracaklar müjdesini de veren Ural, öyle devam etti:

2018 yl içerisinde yine u anda altyapsn oluturduumuz, projesi biten ve ihaleye çkma aamasnda bulunduumuz bisiklet istasyonlar kuruyoruz. Bu istasyonlar salk açsndan ve ulamda rahatlk bakmndan çok önemli olacak. Bu artk dünyann benimsedii bir ulam tarz olarak görülmektedir. Birçok ilimizde hayata geçirilmitir. Biz de ilk etapta 10 istasyonla Diyarbakrda akll bisiklet sistemini faaliyete geçireceiz.

Ana Sayfaya Git