5 yıl istendi

DİYARBAKIR'da 4 Mart 2016 günü Sümerpark'ta kıldırdığı sivil cuma namazında verdiği hutbede 'örgüt propagandası' yaptığı iddiasıyla hakkında dava açılan HDP Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un yargılanmasına başlandı. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Erdoğmuş'un 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Haberler 10.01.2017 - 08:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesinde görülen davann ilk durumasna tutuksuz sank Milletvekili Nimetullah Erdomu katlmazken, avukat hazr bulundu. Yaplan yoklama ve iddianamenin okunmasnn ardndan duruma savcs esas hakkndaki görüünü açklad. Eski Müftü milletvekili Nimetullah Erdomuun kldrd Cuma namazna dikkat çeken savc, sann hutbe srasnda söyledii Hemen birkaç adm ötesinde Sur ilçesinde u anda madurlar var, can pazar var, ölüm var. Zulüm ve gaddarlk var. Biz yerimizde oturuyoruz ve Surda ölümler oluyor. Bizler ölümler içinde ayrmclk yapmyoruz. Bunlar bizim ölülerimizdir dierleri de onlarn ölüleridir, bunlar dosttur, bunlar dümandr diye ayrmclk yapmyoruz sözleriyle, PKKnn iddet içeren yöntemlerini övdüünü öne sürdü.

Erdomuun bu konuma ile Surda güvenlik güçlerinin yürüttüü operasyonlar gayrmeru gösterdiini savunan savc, konumann bütününün düünce ve ifade özgürlüü kapsamnda deerlendirilmeyeceini kaydetti. Savc, Nimetullah Erdomuun Terör örgütü propagandas yapmak suçundan 5 yla kadar hapisle cezalandrlmasn istedi.

AVUKATLARA SAVUNMA çN SÜRE

Daha sonra söz hakk verilen Erdomuun avukatlar ise, savunma yapmak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, avukatlar savunma için süre verilmesine karar vererek, durumay erteledi. Milletvekili Erdomu ayn soruturma kapsamnda ifade vermedii için Ankarada gözaltna alnm, ifadesi alndktan sonra serbest braklmt.

Ana Sayfaya Git