50 bin kişiye iş kapısı!

Güzeloğlu "Yeni dönemde başlatılan Tekstil OSB, Lojistik OSB, Gıdaya Dayalı İhtisas OSB ile Hayvancılık Besi OSB'nin tamamlanması ile birlikte 48 bin 400 kişi istihdam edilecek"

Haberler 02.03.2020 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, kentte çok önemli sanayi yatrmlarnn devam ettiini belirterek, Tekstil htisas OSB, Lojistik OSB, 2. OSB, iki yeni Gdaya Dayal htisas OSB ve Hayvanclk Besi OSB gibi yatrmlar 2 yl içerisinde 48 bin 400 istihdam getirecek dedi.

EKONOMK YATIRIMLAR

Diyarbakr Valisi ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakrda yaplan ve yapmna devam edilen yatrmlara ilikin deerlendirmelerde bulundu. Diyarbakrn bugün huzur kenti olduunu kaydeden Vali Güzelolu, kentin her köesiyle, her yanyla çok güzel bir ehir olduunu söyledi. Diyarbakrn imar ve alt yaps ile Türkiyenin birçok ehrinde olmayacak kadar salkl bir ehir olduunu ifade eden Vali Güzelolu, Geni bulvarlarmz, caddelerimiz, yeil alanlarmz, sosyal ve spor donatlarmz bir bütün olarak Diyarbakrda yaam keyifli klyor. Güvenli ve huzurlu bir ehir. Terör örgütü PKK ve uzantlarnn geçmite yaattklar aclar bugün halkmz tarafndan çok net görülüyor ve bu ihanet örgütü ve uzantlar Diyarbakr halk tarafndan da kesinlikle vicdanlarnda da hukukun önünde mahkum ediliyor.

BÖLGENN KALKINMASI

Artk Diyarbakr huzuru hak eden ve huzurla yaayan bir ehir olmak istiyor. Biz ekonomik ve toplumsal kalknmay, sosyal yönden gelimeyi Diyarbakr daha iyiye ve güzele tamay Diyarbakrllarla gerçekletiriyoruz. Onlara da sizlerin araclyla çok teekkür etmek istiyorum. Bütün projelerimize hem destek veren hem sahip çkan hem de bunlar savunan bir irade sergiliyorlar. nallah Türkiye 2023e doru kutlu yürüyüünde Diyarbakr tarihin kendisine verdii sorumlulukla bölgesinin bir merkezi olarak, ama ayn zamanda Türkiyenin uluslararaslamasn da bölgeye ve Ortadouya, dünyaya açan büyük bir kap olarak bu misyonu yerine getirecek diye konutu.

50 BN KYE STHDAM

Diyarbakrda çok önemli sanayi yatrmlarnn devam ettiini kaydeden Vali Güzelolu, Yeni dönemde balattmz Tekstil htisas OSB, Lojistik OSB, 2. OSB, iki yeni Gdaya Dayal htisas OSB ve Hayvanclk Besi OSB gibi yatrmlar 2 yl içerisinde 48 bin 400 istihdam getirecek. Altn çiziyorum, yuvarlak bir rakam söylemiyorum dikkat ederseniz. Her biri hesaplanm ve kesin taahhütleri alnm rakamlardr eklinde konutu.

SLVAN BARAJI PROJES

Silvan Projesi ile ilgili de bilgi veren Vali Güzelolu, öyle konutu: 8 baraj ve 23 sulama projesinden oluuyor. Proje uanda çok hzl gidiyor. Proje kapsamndaki barajlarmzn aa yukar Silvan Baraj dnda hemen hepsi tamamland. Silvan Barajnda da yüzde 60lardayz. Bu proje bittiinde 235 bin hektar alan yani 2 milyon 300 bin dönüm sulanacak. Bu öyle bir rakam ki Türkiyede ilk defa Diyarbakrda sulanlabilir bütün alanlarn sulayabilen bir ehir olacak. Diclenin bereketli sularyla verim bu Mezopotamya topraklar bulutuunda ortaya çkacak üretim ve hasla Diyarbakr sadece Türkiyenin deil, dünyann en önemli ve en büyük üretim merkezi haline dönütürecek.

300 BN KYE MKANI

Diyarbakr uan itibariyle Türkiyenin tarmsal üretiminde bütün üretim ve ürün miktarlarnda ilk 5te yer alyoruz. Ama bununla dünya çapnda bir merkez olacaz ve takdir edersiniz bunun getirisi dorudan 300 bin kiilik bir istihdam tarmsal üretim alanlarnda ve gda sanayine dönüecek. Tüm bunlar düünen, bunlar üzerinde younlaan bütün birleenleriyle kenttin bütün dinamikleriyle buna hazrlanan bir süreç içerisindeyiz. Yeni dönemde dünya ekonomisinde ehir ekonomilerinin öne çktn, ehirlerin kendi rekabet güçlerine dayal özellikle gelime planlamalar sergilediklerini biliyoruz. Bizde tam bu noktada Diyarbakr bir bütün olarak bütün bu boyutlaryla, sanayisiyle, tarmyla, turizmiyle, kültürüyle gelecee hazrlarken gençlerimizi, kadnlarmz sosyal yönden de desteklemeyi zorunluluk kabul ediyoruz.

Ana Sayfaya Git