“50 bin siber güvenlik uzmanına ihtiyaç var”

GELİŞEN teknoloji güvenlik anlayışını da değiştirdi. Artık konvansiyonel güvenliğin yanında siber güvenlik de ön planda çıkıyor. Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı zorlu süreç nedeniyle siber güvenlik uzmanlarının sayısı azalınca bu işi yapan kişilere ciddi bir ihtiyaç oluştu.

Haberler 10.07.2018 - 12:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiyenin en az 50 bin siber güvenlik uzmanna ihtiyacnn olduunu söyleyen SODER Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Doan Güne, Bu aç gidermek için stanbul Aydn Üniversitesi ile ortak olarak toplamda 60 saatlik bir siber güvenlik eitimi balatyoruz dedi.

KHKLAR SBER GÜVENL DE VURDU

Konuyla ilgili açklama yapan SODER Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Doan Güne, Geçtiimiz dönemde çkarlan kanun hükmünde kararnameler (KHK) sonrasnda, özellikle devletin biliim altyapsnda çalan çok sayda uzman görevden alnd. Bunun yannda bankalar, finans kurumlar, üniversiteler ve e-ticaretle uraan kurulularda da benzer bir süreç yaand. Dolaysyla u an siber güvenlik alannda ciddi bir boluk var. Devlet kurumlarnn, bu boluun bir bölümünü özel sektörden hizmet alm yaparak gidermesi gerekir eklinde konutu.

ETME HERKES KATILABLR

Önümüzdeki yllarda gerek özel sektöre gerekse devlete 50 bin siber güvenlik uzman ihtiyac doacan ön gördüünü dile getiren Güne , Beyaz hacker diye tabir edilen siber güvenlik ve siber olaylarla mücadele uzmanlarn, bilgiyi faydal yönde kullanmalar için eitiyoruz. Eitime, arlkl olarak matematik, bilgisayar gibi alanlardan mezun olanlarn ilgi duyaca düünülse de çok fazla teknik altyap istemeyen bir eitim. Temel düzeyde bir bilgisayar bilgisine sahip olan herkes, eer siber güvenlik alanna ilgisi varsa ve bu alanda uzmanlamak istiyorsa, eitimlerimize gelebilir dedi.

TECRÜBEL UZMANIN MAAI 20 BN TLYE KADAR YÜKSELYOR

Kontenjanlarn ilk program için 20 kii olduunu belirten Güne, Bu eitime katlp snav geçenlere ie yerleme garantisi veriyoruz. Siber güvenlik uzmanlarnn ie balama maa 4-5 bin lira arasnda deiiyor. Tecrübe kazanp uzmanlaanlarn maalar ise 15-20 bin liraya kadar yükseliyor dedi.

Ana Sayfaya Git