500 bin liradan satışa çıkarıldı!

Ticaret Bakanlığı, Van’da kaçak yakalanan 80 kilo trüf mantarını bugün açık artırmayla satışa çıkardı. 505 bin liradan başlayan açık artırma 24 Aralık tarihinde sona erecek.

Haberler 24.12.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vanda 5607 sayl Kaçakçlkla Mücadele Kanununa muhalefetten dünyann en pahal mantar olarak bilinen yaklak 80 kilogram trüf mantarna el konuldu. Ticaret Bakanl, trüf mantarlarn bekletilmeyecek eya olarak www.eihale.gov.tr adresi üzerinden sata çkard. 1 gün sürecek online ve açk artrma usulü ihale yarn saat 10.05te sona erecek. haleye gerçek ve tüzel kii isteyen herkes siteye üye olma artyla katlabiliyor. haleye girmek için Halkbank ve Ziraat Bankas hesaplarna 100 bin lira teminat yatrmak gerekiyor.

80 KLO TRÜF MANTARI

Yaklak 80 kilo trüf mantarnn sata esas bedeli Van Gümrük Müdürlüü tarafndan 1 milyon 10 bin lira olarak belirlendi. Piyasada kilogram fiyat 2 bin Avro olan trüf mantarnn ihalesinde açk artrma 505 bin liradan (kilosu 6 bin 300 lira) balatld. haleye mobil uygulama üzerinden de katlm salanabilecek. Van Tasfiye letme Müdürlüünde +4 derecede uygun saklama koullarnda muhafaza edilen trüf mantarlar ile ilgili her türlü bilgi ve fotoraflar web sitesinden görülebilecek. Ürünlerin ihale bedeli, ihale sona erdikten sonra 2 i günü içinde ödenecek. Mantarlarn Tarm Bakanl tarafndan yaplm tüketime uygun olduuna dair analiz raporlar da bulunuyor.

Ticaret Bakanl taze meyve sebze, bakliyat gibi gda ürünlerini bekletilmeyecek eya olarak e-ihale sistemi üzerinden sata sunuyor. Bekletilmeyecek eya ihaleleri araç ve eya ihalelerine göre daha ksa sürüyor. Bekletilmeyecek eyalar 1 gün ilanda, ilan takip eden 1 igünü ise teklife açk halde bulunuyor.

Ana Sayfaya Git