500 yıllık mezar!

Siirt’in Kurtalan ilçesine bağlı Teylan köyünde yaklaşık 500 yıllık Şeyh Abdulkadir Geylani’nin torunu Şeyh Hasan Efendi'ye ait 6 metrelik kabir görenleri hayrete düşürüyor.

Haberler 20.05.2019 - 01:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teylan köyünde eyh Hasan Efendiye ait olan 5-6 asrlk kabir, görenlerin azn açkta brakyor. Evinde vefat ettii oda mezarlk haline getirilen eyh Hasan Efendiye ait 6 metre uzunluundaki kabir, eyh Hasan Efendinin 13. kuaktan torunu Mahsun Ceylan tarafndan korunup temizleniyor. Mezar ile ilgili bilgi veren Mahsun Ceylan, Teylan köyünün Kurtalan ilçesinin en eski yerleim yerlerinden biri olduunu söyledi.

500 YILLIK MEZAR

Ceylan, eyh Hasan Efendi, Yavuz Sultan Selim tarafndan Teylana gönderiliyor. Dönemin Teylan bölgenin adyd. eyh Hasan Efendi 13. kuaktan benim dedem. Yavuz Sultan Selim Msr seferi dönüünde Diyarbakra gelirken eyh Hasan Efendiye Teylan veriyor. eyh Hasan Efendi geldiinde Teylan kurunca mezarlnn bulunduu yere evini ina ediyor. Zaten mezarl da vefat ettii odann üzerine kurulmutur. Bakldnda da belli zaten, odann uzunluu 6 metre. eyh Hasan Efendi peygamber torunu olduu için vefat ettii zaman yataklarn kaldryorlar, yatak yerinde mezarl açyorlar ve mezarla koyuyorlar. Buras bizim için çok önemli, bakmlarn biz yapyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git