51 gündür kayıp!

Tunceli'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 50'nci günde de sürdürüldü. Abla Aygül Doku, dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüştüklerini belirterek, "Gülistan ile ilgili bütün ihtimalleri değerlendirdiklerini ve en kısa sürede özel olarak görevlendireceği ekibin Tunceli'ye geleceğini söyledi" dedi.

Haberler 24.02.2020 - 11:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocakta kaybolan üniversite örencisi Gülistan Dokunun bulunmas için sürdürülen arama çalmalarndan bugün de sonuç alnamad.

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü 2. snf örencisi Dokunun ailesinin, 6 Ocakta Diyarbakrdan Tunceliye gelerek kayp bavurusu yapmasyla balatlan arama çalmalarna devam edildi.

Dokunun bulunmas için l Afet ve Acil Durum Müdürlüü (AFAD) koordinesinde Uzunçayr Baraj Gölünde yürütülen arama çalmalarna, AFAD ekiplerinin yan sra Van Emniyet Müdürlüüne bal dalgç polisler ile Adana Jandarma Komutanl Sualt Arama Kurtarma (SAK) ekibi katld.

Dalgçlar, göldeki suda görü mesafesinin olmamas nedeniyle dal yapamad.

Jandarma ekiplerinin tekne, polis ekiplerinin de botla baraj gölünde ve kylarnda sürdürdüü arama çalmalarnda bugün de Dokuya ait herhangi bir ize rastlanmad.

Gülistan Dokunun ailesi, bir süre arama çalmalarn takip etti.

- Sayn Bakanmz elinden geleni yapacana dair söz verdi

Gülistan Dokunun ablas Aygül Doku, gazetecilere yapt açklamada, çalmalarn 50 gündür aralksz sürdüünü söyledi.

çileri Bakan Süleyman Soylunun AK Parti tarafndan dün Tunceli Öretmenevinde düzenlenen Siyaset Akademisi programnn ardndan kendileriyle özel olarak görütüünü belirten Doku, unlar dile getirdi:

Biz dün çileri Bakan Süleyman Soylu ile görütüümüzde, Bakanmzdan sudaki çalmalar kadar dier ihtimallerin de deerlendirilmesini istedik. çalmalar için uygun ise özel bir ekip oluturmasn istedik ve Sayn Bakanmz da Gülistann bana ne geldiinin tespit edilebilmesi için özel bir ekip oluturacana ve buraya göndereceine, ayrca bir haftadr sudaki görü mesafesi nedeniyle kstl yaplan aramalarn artrlmas için elinden geleni yapacana dair söz verdi. Suda ya da dardaysa her ekilde Gülistana sahip çkacan ve bana ne geldiinin aratrlmas için bütün ihtimallerin deerlendirileceine dair söz verdi.

- Deil 50 gün 50 yl da burada beklesem gitmem

Kardei Gülistann ve arkadalarnn üniversitede yaad baz sorunlar da Bakan Soylu ile paylatklarn ve destek istediklerini ifade eden Doku, Bir an önce özel ekibin buraya gönderilmesini ve sudaki çalmalarn ilk haftadaki gibi youn bir ekilde devam etmesini istiyoruz. Nihayetinde 50 gündür buradayz ve bu 50 günün sonucunu almak istiyoruz. Kzmz sa veya deil bir ekilde almak istiyoruz. Biz Gülistann bedenini sa veya deil almadan buradan gitmeyiz. Deil 50 gün 50 yl da burada beklesem gitmem. dedi.

- Olay

Tuncelide üniversitede okuyan kzlar Gülistan Dokudan (21) 5 Ocakta haber alamayan ailesi, memleketleri Diyarbakrdan gelerek 6 Ocakta l Emniyet Müdürlüüne kayp bavurusu yapmt.

Genç kzn arkadalaryla görüen ve cep telefonu sinyallerini izleyen ekipler, Dokuyu bulmak için çalma balatmt.

Ailesi, Dokunun kald örenci yurdundaki odasnda bulduklar intihar mektubunu savcla teslim etmiti.

Dokunun intihar ettii deerlendirilen yerde, genç kza ait baz notlar, resmi evrak ve makas bulunmutu.

Ana Sayfaya Git