"6-7 Ekim olaylarında kimin suçu varsa yargılansın"

Diyarbakır'da 6-7 Ekim 2014'te meydana gelen olaylarda katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri, saldırıya neden olan herkesin yargılanmasını istiyor.

Haberler 08.11.2016 - 08:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HDP Merkez Yürütme Kurulunun Kobani (Ayn el-Arap) bahanesiyle Sokaa çkn çars üzerine, terör örgütü PKK/PYD yandalarnca 35 ilde 6-8 Ekim 2014te gerçekletirilen, 2 polisin ehit olduu, 31 kiinin yaamn yitirdii saldrlarda Diyarbakrda çocuklarn kaybeden ailelerin acs dinmiyor.

Faillerin cezalandrlmasn isteyen acl aileler, Diyarbakrda terör soruturmas kapsamnda tutuklanan HDP E Genel Bakan Selahattin Demirtan 6-7 Ekim olaylarna neden olmakla da suçlanmas yönündeki düüncelerini AA muhabirine anlatt.

Yasin Börünün babas Fikri Börü, HDPnin çars üzerine sokaa çkanlarn olunu ve arkadalarn vahice katlettiini, bunda pay bulunan herkesin cezalandrlmasn beklediklerini söyledi.

HDP E Genel bakanlar Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda ile baz milletvekillerinin tutuklanmasna deinen Börü, Onlar her ne kadar yakalansa da bu ac unutulmaz çünkü bizim çocuklarmz vahice katledilmilerdi. 6-7 Ekim olaylarnda kimin suçu varsa yarglansn. dedi.

- Rahat uyuyacaz

Olaylar srasnda katledilen Hasan Gökguzun babas Mehmet Gökguz, yoksullara kurban eti datan olunun, HDPnin çarsnn ardndan sokaa çkanlar tarafndan katledildiini anmsatt.

Önceden Onlar yakalanmayana kadar ne biz ne de çocuklarmz rahat uyuyacak diyordum. Selahattin Demirta ve Figen Yüksekda yakaland. imdi çocuklarmz da biz de rahat uyuyacaz. diyen Gökguz, unlar kaydetti:

Demirtan dosyasnn 6-7 Ekim olaylarna ilikin dosyayla birletirilmesini istiyoruz. Demirtan tutukland gün, torunum Hasan eline bayrak alp, Kahrolsun PKK diye bard. Bu dünyadaki cezas biter ama dier dünyada Demirtan yakasn brakmayacaz. Milleti sokaa çaryordu. Allah yetim kalan iki torunum ve binlerce yetimin hakkn brakmaz. O çocuklarn yetim, kadnlarn ise dul kalmasna sebep oldu. Kürt halk mazlumdur, kimsenin kannn dökülmesini istemez.

Olu Hasan ve arkadalarnn haksz yere öldürüldüüne iaret eden Gökguz, evlatlarn acsnn hiç dinmediini vurgulad.

PKKya çukur kazdran, destek veren onlard. Evladmz kaybettikten sonra kimse gelip bizim boynumuza sarlamad. Anne, baba, bayramnz kutlu olsun demedi. ifadelerini kullanan Gökguz, adaletin yerini bulmasn istediklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git