6 bin lira bulunmazsa sessizliğe mahkum!

Diyarbakırlı 30 yaşındaki Ceylan Yılmaz’ın 3 yaşındaki çocuğu, 6 ay önce havale geçirdi. Acılı anne, ateşli hastalık nedeni ile duyma yetisini kaybeden çocuğuna ses olunması için yardım bekliyor.

Haberler 02.05.2019 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yaayan fiziksel engelli Ceylan Ylmazn 3 yandaki olu Süleyman, 6 ay önce gizli havale geçirdi. Hastalndan bir ay sonra çocuunun duymadn fark eden acl anne, olunun tekrar duyabilmesi için yetkililerden yardm bekliyor.

Balar ilçesinde yaayan yürüme engelli 30 yandaki Ceylan Ylmaz 3 yl önce olu Süleyman kucana ald. Ei, kz ve olu ile kendi engelini unutan Ylmazn, 6 ay önce çocuunun geçirdii ateli hastalk nedeniyle dünyas karard. Olunun gizli havale geçirdiinden haberi olmayan Ylmaz, 1 ay sonra çocuu Süleymann duymadn fark etti. Geçirdii rahatszlk sonucu olunun duyma yitiini kaybettiini belirten acl anne, çocuunun tekrar duymas için yetkililerden yardm bekliyor.

Hastalndan bir ay sonra duymadn fark ettik

Yaklak 6 ay önce olu Süleymann ateinin yükseldiini belirten acl anne, Gizli havale geçirdiini de fark edemedim. Ateini evde kendi imkanlarmla düürmeye çaltm. Islak bez braktm, vücudunu slattm, soydum onu 5-10 dakika sonra atei dümeye balad. Ama ben öyle zannettim, meer gizli ate geçiriyormu, ben bunu fark edemedim o yüzden bir ay sonra biz fark ettik olumun duymadn. Ondan sonra anladm ki o ateten sonra kulaklarna vurmu. Birkaç defa seslendim emin olmak istedim tekrar seslendim ondan sonra baktm yok hiç tepki yok. Görümcemi çardm böyle böyle bir durum var dedim, gel dedim. Görümcem Allah raz olsun geldi. O da bir iki test yapmaya çalt, gitti sakland onu çard hiç tepki vermedi. Olum böyle olmadan önce konuuyordu, mesela baba diyordu, hala diyordu. Burada özel bir hastaneye götürdüler, oradan da aratrma hastanesi götürdüler. Orada da cihaza girilmesi gerekiyor iitme kaybnn ne kadar olaca için. Ondan sonra orada Bera testi çekilmi, Bera testinde de yüzde 90 iitme kaybnn yaand yazlyordu. Aratrma hastanesi de emin olmak için bu testi fakülte de yapmamz istedi. Biz onu fakülte hastanesine de götürdük orada da Bera testi çekildi ayn sonuç çkt, kulaklar duymuyor dediler dedi.

Oluma ses olsunlar

Olumun yüzde 90 iitme kaybna urad için cihaz kullanmas gerektiini söylediklerini aktaran Ylmaz, sözlerini öyle sürdürdü:

imdi olumun ameliyat olmas gerekiyor Frat Üniversitesinde Elazda. Biz onu oraya götürdük ameliyat olmas gerekiyor. Ameliyat için de para istediler. Bir kula için 3 bin istediler. Üç ay arayla da dier kula içinde 3 bin istediler. Anlayacanz 6 bin liraya ihtiyacmz var. Bizim de maddi durumumuz olmad için bu ameliyat ben kendim karlayamam o yüzden yetkililerden, yardmsever insanlardan, hayrseverlerden, maddi durumu iyi olan insanlardan destek bekliyorum. Oluma ses olsunlar. Eim çalamyor, ben kendim yürüyemiyorum, tekerlekli sandalyeye mahkumum. Eim bize bakt için bakcmz olduu için o yüzden o da çalamyor. Sadece maamla geçiniyoruz, kiracym yardm etsinler bu konuda. Olumun duymasn istiyorum, anne demesini istiyorum, baba demesini istiyorum. Olumu rahat bir ekilde u an sokaa brakamyorum. Yani korkuyorum duymad için motor çarpar, araba çarpar gibisinden.

Ana Sayfaya Git