6 gündü mahsurdu

Batman’ın Sason ilçesinde bulunan dağlık alandaki kayalıklarda 6 gün aç ve susuz mahsur kalan keçi, AFAD ekiplerinin 5 saatlik çalışmasıyla kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Haberler 18.09.2019 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sasona bal Dereköy köyünün üst bölgesinde bulunan 2 bin rakml ahinli tepesinde otlamaya braklan keçilerden biri 6 gün önce kayboldu. Keçinin dönmediini fark eden sahibi Metin Aktan çocuklarndan Sergen Akta, keçisini aramaya koyuldu. Akta, 6 gün sonra keçisinin kayalkta mahsur kaldn fark etti. Arazi artlar nedeniyle keçiyi bulunduu yerden indiremeyen sahipleri AFAD ekiplerinden yardm istedi. Malzemelerini srtnda tayarak kayalk alana çkartan ekipler, 5 saat süren çalma sonunda sarkttklar iplerle keçiyi 6 gün mahsur kald yerden kurtarp sahibine teslim etti.

MAHSUR KALAN KEç

Keçinin kayalkta mahsur kaldnn kendilerine ihbar edilmesi üzerine kurtarma çalmalar için Sasona geldiklerini belirten Batman AFAD birim efi Veysi Mehmetolu, 112 çar merkezi araclyla bir keçinin kayalkta mahsur kald bilgisinin kendilerine ulatn söyledi. Mehmetolu, Dün akam bizlere verilen çarya binaen bu sabah ekiplerimiz ile beraber bölgeye intikal ettik. Keçinin bulunduu alan 2 bin rakml yükseklikte olduunu örendik. çalmalar zorlu olacak. çok dikkatli olmalyz, sonuçta keçide bir can tayor. Hassas olmamz gerekiyor. Ülkemiz hayvan haklarna çok önem veriyor. Zorlu trmann ardndan kayalklara geldik. Yaklak 50 metre yükseklikteki kayala indirdiimiz arkadamz aaya inerek keçiyi kurtard. Sahibinin söylediine göre 6 gündür mahsur kalmt. Getirdiimiz suyumuzu da keçiye verdik. Baya susuz kalmt. Keçiyi sa salim sahibine teslim ettik dedi.

Keçisini 6 gün boyunca aradn belirten keçi sahibinin olu Sergen Akta da, 6 gündür kayp olan keçimizi aradk Dereköy kayalklarnda olduunu bulduk. Sabah AFAD ekiplerine haber verdik 80 kilometre yol katederek geldiler. Dalk araziye çkarak u anda kurtarmaya çalyorlar diye konutu.

5 SAATLIK URALA KURTARILDI

Zorlu bir çalmann ardnda keçiyi olduu yerden kendine balayarak indiren AFAD personellerinden Yakup lge ise Dütüü yerden keçiyi mahsur kald yerden indirdik. çok zorlu bir yerde mahsur kalmt. Yaklak 2 saatlik bir çalma yaptm. Keçi çok susuz ve aç kalmt. Normalde keçi kaçar ama bu keçi bitkin dütüü için zorluk çkarmad. Keçiye sarkttmz iplerle ulaarak kendime balayarak aaya indirdik. çok ükür keçiyi sa salim kurtararak sahibine teslim ettik eklinde konutu.

Keçiyi zorlu kayalklardan kurtaran AFAD ekipleri, getirdikleri su ve etraftan topladklar mee yapran keçiye verdi. 5 saatlik çalmann ardndan özgürlüüne kavuan keçi, sahibinin nezaretinde eve götürüldü.

Ana Sayfaya Git