6 metreyi buldu

Muş'taki kapalı yollarda 6 metreyi bulan kütlelerin temizlenmesiyle adeta kardan tüneller oluşuyor

Haberler 06.02.2021 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta karla mücadele ekipleri, tipi ve frtna nedeniyle kar kalnlnn yer yer 6 metreye ulat köy yollarn ulama açyor.

l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürlüü ekipleri, kentte etkili olan kar yann ardndan kapanan tüm köy yollarn ulama açt.

Köylülerin alternatif olarak kulland, tipi ve frtna nedeniyle yer yer kar kalnlnn 6 metreye ulat Üçevler grup köy yolunda ekipler, tüm zorluklara ramen vatandalara salkl ulam imkan sunmak amacyla gece gündüz ter döküyor.

Ekiplerin dalarn dik yamaçlar ve ç tehlikesinin bulunduu yollardaki çalmas srasnda, kar kalnlnn yüksek olmas nedeniyle açlan yollarda adeta tünel oluuyor.

l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, köy yollarnn tamamn ulama açtklarn, alternatif olarak kullanlan Üçevler grup köy yolunun da açlmas için de ekiplerin çaba sarf ettiini söyledi.

6 METREY BULDU

Yaklak 3 gündür ekiplerimiz köy yolunda çalyor. Frtna ve tipiden dolay yer yer 6 metre kar var. Bu nedenle normal i makinelerinin gücü yolu açmaya yetmiyor. Kar savurma aracmzla yolu açmaktayz. Zorlu bir corafyadayz. Personelimiz tecrübelidir. Zor olan corafyada tecrübeli olan personelimiz vatandamzn seyrüseferini kolaylatrmak ve onlarn rahat bir ekilde ulamlarn salamak için gece gündüz çalyor. Karn frtna yapmas nedeniyle açtmz yolda kar tüneli olutu. Bu bize çok büyük güçlük yaratmaktadr.

Ekip efi Muhammed Yentür de l Özel daresi karla mücadele ekipleri olarak çalmalarnn devam ettiini ifade ederek, Yer yer 6 metre kar var. Yaklak 15 metreyi bir saatte açabiliyoruz. çalmalarmz bizi ne kadar zorlasa da en iyi ekilde açmaya devam edeceiz. makinelerinin geçtii yerlerde tüneller olutu. dedi.

All köyü muhtar Abdulselam Dinçer de karla mücadele ekiplerinin tüm zorluklara ramen gece gündüz çalarak köylerinin yolunu açtn belirterek, Frtna nedeniyle yaklak 6 metre kar var. Biz de muhtar olarak onlar yalnz brakmyoruz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git