6 müebbet!

Hollanda'da 30 yıl önce başlayan kan davasında 6 ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Haberler 23.03.2019 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TÜRKYEde 1990 yllarda, kardeleriyle yapt uyuturucu kaçakçlyla, Baybainlerin Türkiye kolu olarak adlandrlan Kemal Serdar Sitoçiyi, 30 yl sonra babalarnn intikamn almak için öldürdüü ileri sürülen çete lideri Hüseyin ve Hdr Yldz kardeler ile 4 adamnn kan gütme saikiyle adam öldürmek suçundan arlatrlm müebbet hapis cezalar istendi. Hüseyin Yldz ve Yüksel Okurun yönetici olarak yer ald iki ayr silahl suç örgütüne yönelik açlan davann iddianamesinde, örgütün eylemleri arasnda yer alan Kemal Serdar Sitoçi cinayetinin detaylar da yer ald.

stanbul polisi, Beyolunda baz iyeri ve elence yeri sahiplerine bask kurmak suretiyle örgüt adna haksz menfaat temin etmek amaçl eylemlerde bulunan Hdr Yldz ve Hüseyin Yldz liderliindeki çete ile kendilerine rakip Yüksel Okur liderliindeki çete üyelerine yönelik operasyon yapt. stanbul Cumhuriyet Savcl 26 kii hakknda Suç lemek Amacyla Örgüt Kurma, Mala Zarar Verme, Ruhsatsz Ateli Silahlarla Mermileri Satn Alma veya Tama veya Bulundurma, Silahla Tehdit, Kasten Öldürme, Kasten Öldürmeye Teebbüs, Kasten Yaralama, Yamaya Teebbüs, Resmi Belgede Sahtecilik suçlarndan dava açt. ddianamede çeteden zarar gören 16 ikayetçi yer ald.

ddianamede Hüseyin Yldz ile ters düen Yüksel Okurun kendisine bal isimlerle hareket edip yeni bir silahl suç örgütü kurduu, Hüseyin Yldzn liderliini yapt suç örgütüne kar silahl eylemler yaparak gözda verip sindirmeye çalt iddia edildi. Liderliini Hüseyin Yldzn yapt suç örgütünün eylemleri arasnda uyuturucu kaçakçs Hüseyin Baybainin Türkiye kolu olarak bilinen Kemal Serdar Sitoçi cinayeti de bulunuyor.

KAN DAVASI GÜTTÜLER

Hüseyin Yldz ve Hdr Yldzn, çete üyeleri Bayazt Ü., Abdullah ç., ehmus K. ve Ali A. ile birlikte Kemal Serdar Sitoçi cinayetini planladklarnn belirtildii iddianamede yer alan bilgilere göre Kemal Serdar Sitoçinin 30 yl öncesine dayanan intikam için kan davas iddiasyla öldürülme süreci öyle anlatld.

GECE KULÜBÜNDE KADIN KAVGASI

Hemehri olan ve Hollandada yaayan Kemal Serdar Sitoçi ve Süleyman Yldz Tunceliliydi. 9 karde olan Kemal Serdar Sitoçinin kardei Hasan ile Süleyman Yldz gece kulübünde bir kadn yüzünden tartt. Süleyman Yldz, Hasan Sitoçiyi bacaklarndan vurdu. Olaydan bir saat sonra ayn gece kulübünde Süleyman Yldz öldürüldü. Öldürülme olay ile alakal Yldz Ailesi Sitoçileri sorumlu tutarak hasm oldu.

BEYOLUNDA SUç ÖRGÜTÜ KURDULAR

Hüseyin Yldz kardei Hdr Yldz ile Beyolunda çkar amaçl silahl suç örgütü kurdu. Babalarnn ölümünü unutmayan Yldz kardeler, 30 yl aradan sonra Kemal Serdar Sitoçiyi öldürmek için plan yapt. Türkiyeye döndükten sonra uyuturucu nedeniyle ald cezasn çeken Kemal Serdar Sitoçi Ataköyde yaamaya balad.

Yldz kardeler, Kemal Serdar Sitoçiyi tanyan Ali A.dan bilgi ald. Ali A., Hüseyin Yldz ve adamlarna Ataköyde Sitoçinin gittii, oturduu ve spor yapt yerleri gösterdi. Cinayet plan yapld. Tetikçi olarak Bayazt Ü. belirlendi. Hüseyin ve Hdr Yldzn azmettirmesiyle Bayazt Ü., Bakrköy Ataköy 1.ksm Yeni Fiekhane Caddesinde 23 ubat 2018de saat 08.44de sabah sporundan dönen Kemal Serdar Sitoçiyi öldürdü.

HOLLANDADA UYUTURUCU TCARET YAPIYORDU

ddianamede, Kemal Serdar Sitoçinin 1999da Hollandada Cem STOç ile birlikte 3 buçuk kilo eroin yakalatt, 1996da ise Hurit H.nin 733 kilo baz morfin ve 200 gram eroin maddesi yakalatt dosyada suç orta olarak yakaland belirtildi.

KARDE SOYADINI DETRD

Kemal Serdar Sitoçinin olu Serhat Sitoçi ve kardei Atabilir Sitaçn ifadeleri de iddianamede yer ald. Babasnn daha önceden deiik suçlardan poliste kayd olduunu belirten Serhat Sitoçi, Bu suçlardan herhangi bir hüküm giymedi. En son 2016 ylnn Eylül aynda narkotik tarafndan cezas kesildiinden dolay 1 sene Silivri ceza evinde yatt. 2017nin ocak aynn sonlarnda cezaevinden çkt. Kendisi cezaevinden çktktan sonra herhangi bir ile uramyordu dedi.

BONCUK KARDELER AZMETTRD

Kemal Serdar Sitoçinin kardei Atabilir Sitaç mahkeme karar ile soy ismini deitirdiini belirterek, Biz 9 kardeiz. Abim Kemalin öldürülmesi olay ile alakal ismini hatrlamadm ancak cenaze vastas ile tanm olduum 30-35 yalarnda bir erkek ahs bana abimin daha önceden aralarnda husumeti olan Hüseyin Yldz ve kardei Hdr Yldz isimli Boncuk Kardeler olarak bildiim kiilerin tetikçi olarak kullandklar Sinoplu Süleymana olay yaptrdklarn anlatt dedi.

BABALARININ ÖLÜMÜ NEDENYLE BZE HASIM OLDULAR

Boncuk kardelerin babas Süleyman Yldzn 1990da Hollandada öldürüldüünü belirten Atabilir Sitaç, Bu olayn öncesinde kardeim Hasan ile Süleyman Yldz arasnda gece kulübündeki bir bayan yüzünden aralarnda tartma çktn bu sebepten dolay Süleyman Yldz, kardeim Hasan bacaklarndan tabanca ile vurduu, kardeim daha hastanede iken olaydan bir saat sonra Süleyman Yldz, Hollandada ayn gece kulübünde öldürülür. Cinayeti ileyen kiiyi Hollanda polisi yakalad ancak bu öldürülme olay ile alakal Yldz Ailesi bizi sorumlu tuttu ve bize hasm oldular dedi.

GZL TANIK, KEF YAPTILAR

ddianamede Cengaver kod ismi verilen gizli tank, Hüseyin Yldzn Kemal Serdar Sitoçinin Bakrköyde takld mekanlara adamlar Bayazt Ü., Abdullah ç., ehmuz K. ile giderek keif yaptn, Ali A.dan Sitoçi hakknda bilgi aldn anlatt.

BABAM ÖLDÜÜNDE 9 YAINDAYDIM

Kemal Serdar Sitoçiyi tanmadn belirten Hdr Yldz, Sitoçi soy ismini hemehrimiz olmas ve 28 sene önce babam Süleyman Yldzn Hollanda da öldürülmesi ile ilgili bu ahslarn isimleri geçmiti. Ben o dönemde 9 yandaydm, o dönemdeki aile büyüklerimiz oturup konuyu görüüp kapatmlar dedi.

NYETLER NTKAMDI

Ali A. ise Kemal Serdar Sitoçiyi 40 yldr Tunceli ilinden tanrm, hemehrim olur. Yldz kardeler, babalar Süleyman Yldzn Hollanda da öldürülmesi ile ilgili Kemal Serdar Sitoçi ve ailesini sorumlu tuttuklarn ve niyetlerinin intikam almak olduunu söyledi dedi.

UYUTURUCUYA KARIYIM

Kemal Serdar Sitoçiyi öldüren Bayazt Ü. ise uyuturucuya kar olduu için ve kendisini sevmediini cinayeti ilediini anlatt. Sitoçinin sabah spora giderken yapt güzergah da Hüseyin Yldzn kendisine gösterdiini ileri sürdü.

AYRI AYRI AIRLATIRILMI MÜEBBET STEND

ddianamede, cinayeti azmettirdii ileri sürülen Hüseyin ve Hdr Yldz ile adamlarBayazt Ü., Abdullah ç., ehmuz K. ve Ali A.nn Sitoçi cinayetinden ayr ayr arlatrlm müebbet hapis ile cezalandrlmalar istendi.

Hüseyin Yldz ve Yüksel Okur liderliinde iki ayr silahl suç örgütüne üye ve yönetici olmak suçundan toplan 26 sank 16 ayr eylemden sorumlu tutularak çeitli hapis cezalar istendi. Sanklar önümüzdeki günlerde ar ceza mahkemesinde hakim karsna çkacak.

Ana Sayfaya Git