60 bin öğretmen ataması istendi

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Geylan, bu ay 60 bin öğretmen ataması yapılmasını talep etti

Haberler 17.02.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Eitim-Sen Genel Bakan Talip Geylan, bu ay 60 bin atama yaplarak öretmen ihtiyacnn giderilmesini istediklerini belirtti.

Talip Geylan, yapt yazl açklamada, Garada teröristler tarafndan ehit edilen 13 Türk vatandana Allahtan rahmet, yaknlarna sabr diledi.

Geylan, Bölücü hainlerin 13 canmz kalleçe katlettii gün çkp Kahrolsun PKK diyemeyenleri ve bölücü odaklarn propagandalarna hizmet edercesine paylamlar yapanlar net görüyoruz. Devletimiz, terör örgütüne ve destekçilerine yönelik kararllkla mücadelesini sürdürmelidir. ifadelerini kulland.

Türk Eitim-Sen olarak bu yl içinde öretmen ihtiyacn karlayacak bir atamann mutlaka hayata geçirilmesini talep ettiklerini belirten Geylan, 500 binin üzerinde eitim fakültesi mezunu öretmen adaynn atama beklediini bildirdi. Geylan, hükümetten bir an önce atama says ve takvimi hakknda açklama yaplmasn istedi.

ÖRETMEN ATAMASI BEKLENYOR

Milli Eitim Bakan Ziya Selçuku ziyaretinde atama saylarnn ve takviminin geciktiini, genç meslektalarn müjde beklediini söylediini aktaran Geylan, öyle devam etti:

Normalde yaryl tatilinde atama takviminin açklanmas gerekiyordu. Ancak u ana kadar bir açklama yaplm deil. Eitimdeki eksiklikler göz ard edilemez. Bata öretmen atamalar olmak üzere, eitimin ihtiyaç duyduu her alanda hükümetin tedbirleri hzl ekilde hayata geçirmesi lazm. Öncelikli olarak 2021 ubat aynda 60 bin öretmen atamas yaplarak, bu ihtiyacn giderilmesini bir an önce bekliyoruz. çünkü öretmen atamalar tehir edilemez bir ihtiyaçtr.

Sendikann geçen yl yapt aratrmaya göre, Türkiyede ücretli öretmen saysnn 80 bin 583 olduunu, 150 bine yakn norm kadro aç ve ciddi sayda öretmen aç bulunduunu ifade eden Geylan, Kamuoyunda oluan 20-30 bin öretmen atama says asla kabul edilemez. Bu rakamlarla yaplacak atama says sadece geçen yl emekli olan öretmenlerimizin yerini ancak doldurur. Hatta doldurmaz. deerlendirmesini yapt.

Geylan, memur, idari personel, yardmc hizmetler snf çalanlar, kantin görevlisi, güvenlik görevlisine kadar tüm eitim çalanlarna öncelikli olarak Kovid-19 as uygulanmas gerektiini belirterek, Yüz yüze eitime balamay hedefliyorsak a takvimini güncelleyerek, eitim çalanlarnn alanmasn daha erken tarihe çekmemiz gerekiyor. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git