63 yaşında kaz yetiştiriciliğine başladı

Elazığ'da yaşayan 63 yaşındaki Münevver Bayram, boş zamanını değerlendirmek ve aile bütçesine katkı sunmak için kaz yetiştiriciliğine başladı.

Haberler 31.07.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Elazda yaayan Münevver Bayram (63), balad kaz yetitiriciliindeki baarsyla çevresine örnek oldu.

Mollakendi beldesinde yaayan 5 çocuk ve 10 torun sahibi Bayram, evlatlarnn evlenmesinin ardndan monotonlaan hayatna ve aile bütçesine katk salamak için bir süre önce kaz yetitiriciliine balad.

Evinin yanndaki çiftliinde kaz yetitiren Bayram, iini daha da büyütmek için Gda, Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüüne hibe destek için bavuruda bulundu.

Bayram, AA muhabirine yapt açklamada, evlenen çocuklarnn zaman zaman yllk izinlerinde torunlaryla eiyle kendisini ziyarete geldiini ancak döndüklerinde sessizlie bürünen evde yalnz kaldklarn anlatt.

Bu durumdan kurtulmak için kaz yetitiriciliine baladn dile getiren Bayram, unlar kaydetti:

Beyim kendi ileriyle urayor, ben de yetitirdiim kazlarla ilgileniyorum. 10 torunum var, hepsi darda yayor. Bizi özledikçe geliyorlar. Ne yapaym, ben de kendimi kazlarm ile avutuyorum. Kazlarm da benim evlatlarm, torunlarm oldu. çocuklarmn yerine koymuum, torunlarmn yokluunda onlar seviyorum.

Kendimi daha zinde hissediyorum

Bayram, ie balamadan önce evde sürekli oturduu için bedenen ve ruhen çöküntü yaadn dile getirdi.

Kaz çiftliini kurduktan sonra yaantsna hareket kattn, younluktan çou zaman çocuk ve torunlarn bile düünemez hale geldiini aktaran Bayram, unlar belirtti:

Öncesinde devaml hastalanyordum. Kaz yetitiricilii ile uramaya baladktan psikolojim düzeldi, eker ve tansiyonuma da iyi geldi. Kazlarmn ard sra sürekli gezinip duruyorum. Daha da gençletim, daha da güzel oldum. nsanlar yalandktan sonra da herhangi bir ile urasalar kendilerini daha iyi hissederler, vücutlar daha rahat olur. nsan oturdukça arlayor, tembelleiyor.

Örnek aldlar

Bayram, kaz yetitiriciliine baladktan sonra kendisi örnek alan çok sayda kiinin de bu ie giritiini belirtti.

ini daha da büyütüp istihdam bile salamay düündüünü aktaran Bayram, 200 kazn yarsn sattm. Yaklak 100 kazm var. Onlarn yumurtasndan gelirim oluyor. Kazn tanesini 100-150 liraya, yumurtann tanesini ise 10 liradan satyorum. Eime de bakasna da ihtiyacm yok. Hedefim bu sektörde ilerlemek. l Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüü bana destek olursa çok memnun olurum. sözlerine yer verdi.

Ana Sayfaya Git