650 yıllık Artuklu Hamamı, yeni yerine taşınacak

Daha önce tek parça halinde yeni yerleşim alanına taşınan Zeynel Bey Türbesi'nin yanına getirilecek hamam için düzenlenecek taşınma törenine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli katılacak.

Haberler 06.08.2018 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmandaki Ilsu baraj göleti altnda kalacak tarihi Hasankeyf ilçesinde bulunan 650 yllk Artuklu Hamam, yarn 3 kilometre mesfadeki yeni yerleim alanna tanacak. Daha önce tek parça halinde yeni yerleim alanna tanan Zeynel Bey Türbesinin yanna getirilecek hamam için düzenlenecek tanma törenine, Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli katlacak.

Büyük ksm Ilsu baraj göleti altnda kalacak tarihi Hasankeyf ilçesinde, yarn tarihi bir ana daha tanklk edilecek. Geçen yl 1100 ton arlndaki 550 yllk Zeynel Bey Türbesinin yeni Hasankeyf Kültür Parkna tanmasndan sonra yarn da 650 yllk tarihi Artuklu Hamam yeni yerleim alanna tanacak. çalmalar tamamlanrken, Zeynel Bey Türbesinde olduu gibi tama için özel yol yapld. Artuklu Hamamnn tanmas için yarn düzenlenecek törene Tarm ve Orman Bakan Bekir Pakdemirlinin de katlaca belirtildi. 1600 ton arlndaki hamamn da Zeynel Bey Türbesi ile ayn sistemle tanaca kaydedildi. Devlet Su leri (DS) yetkilileri, hamamn tanmas için 5 bin 200 tonluk ard germe ileminin tamamlandn ve hidrolik krikolarn da hamamn altna yerletirildiini belirtti. Tarihi hamamn, tanma ileminden önce krikolarla kaldrlaca, altna kendinden tahrikli taycnn (SPMT) konulaca ve tama ileminin SPMT ile yaplaca örenildi.

Ana Sayfaya Git