7 bin bekçi alınacak?

Çarşı ve mahalle bekçisi alımında yetkili kılınan Polis Akademisi Başkanlığınca 73 il için 7 bin bekçi alımı yapılacak. Başvuruları kabul edilen bekçilerin eğitimi de Akademi tarafından verilecek.

Haberler 28.05.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çar ve mahalle bekçisi almnda 2 Marttan itibaren yetkili klnan Polis Akademisi Bakanlnca 73 il için 7 bin bekçinin istihdam salanacak. Bekçilerin eitimini de Akademi yapacak.

çileri Bakan Süleyman Soylunun talimat dorultusunda Emniyet tekilat bünyesine 7 bin çar ve mahalle bekçisi daha katlacak.

Bekçi alm için bavuru tarihi ve artlar, Polis Akademisinin www.pa.edu.tr internet sitesinden duyurulacak. Bavurular kabul edilen ve artlar yerine getiren 7 bin bekçi, Polis Akademisi Bakanlnca verilecek eitimin ardndan 73 ilde görevlendirilecek.

POLS AKADEMS ETECEK

Geçen yl kasm aynda 15 il için 7 bin bekçi alm valilikler tarafndan yaplm, snavlarda baarl olanlarn eitimleri il emniyet müdürlüklerine bal eitim ubelerinde verilmiti.

Valilikler tarafndan alm yaplan ve eitimleri il emniyet müdürlüklerince verilen çar ve mahalle bekçilerine ilikin yönetmelik deiiklii 2 Mart 2018de yürürlüe girmi, bekçi alm ve eitim yetkileri Polis Akademisine aktarlmt.

Ana Sayfaya Git