7 bin bekçi alımı Çarşı ve Mahalle Bekçisi (ÇMB) KPSS'siz alım yapacak!

EGM Bünyesinde 7000 bekçi alımı yapılacak. İçişleri Bakanlığının bu açıklaması sonrasında tüm adaylar 7 bin bekçi alımı ne zaman ve 7 bin bekçi alımı için adaylarda aranan nitelikleri aramaya başladı.

Haberler 04.05.2017 - 14:54 Son Güncelleme : 04.05.2017 - 17:15

EGM Bünyesinde 7000 bekçi alm yaplacak. çileri Bakanlnn bu açklamas sonrasnda tüm adaylar 7 bin bekçi alm ne zaman ve 7 bin bekçi alm için adaylarda aranan nitelikleri aramaya balad. 7000 bekçi alm için detaylar oluturulmaya baland. KPSSsiz ve en az lise mezunu olacak olan 7 bin bekçi almnda baka ne gibi detaylar aranyor. stanbul Emniyet Müdürlüü bünyesinde çaltrlmak üzere alm yaplacak 7000 çar ve Mahalle Bekçisi (çMB) almlarnda son gelimler ve bavuru tarihleri ve detaylar konusunda fla açklamalr haberimizde.

7000 BEKç ALIMI DETAYLARI

Türkiye geneli mahalle ve köylerde çalmak üzere en lise mezunu bekçi alm konusunda en çok bavurunun dou illerinde yaplmas beklenmekte. Büyük bir younlukla detaylar beklenen 7 bin bekçi alm konusunda herkesin gözü bal olduu valiliklere çevrildi. Öyle ki almlarn her ilin kendi valiliinde gerçekleecei bildiriildi. Bu nedenle 7000 Bekçi Alm Bavurusu için bekliyorsanz bulunduunuz ilin valilik resmi sitesini bolca kontrol etmeniz önerilir.

TE BEKçLERDE ARANACAK ÖZELLKLER

OHAL kapsamnda yaymlanan 690 Sayl KHK ile Emniyet Genel Müdürlüünün tara tekilatna 7 bin çar ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi. Almlarn en az lise mezunu ve snav artsz olmas nedeniyle youn ilgi görmesi bekleniyor. lann ise ksa süre içinde yaymlanmas bekleniyor. Bekçi almlar için istenen artlar ise: T.C. Vatanda olmak- En az Lise ve Dengi okul mezunu olmak- Bavurduu yerde en az 1 senedir ikamet ediyor olmak 30 yandan büyük olmamak en önemli kriterler olarak göze çarpyor.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat ile harekete geçen çileri Bakanl, 7 bin bekçi alm artlarn da belirledi.

T.C. Vatanda olmak- En az Lise ve Dengi okul mezunu olmak- Bavurduu yerde en az 1 senedir ikamet ediyor olmak- 30 Yandan büyük olmamak- 6 Aydan fazla bir suçtan hüküm giymemi olmak- Affa uram olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüvet, hrszlk, dolandrclk, sahtecilik, inanc kötüye kullanmak, dolanl iflas veya yüz kzartc suçlardan birini ilememi olmak- Görevi yapmasna engel olacak bir beden veya akl hastal bulunmamak- Yaplacak sözlü snav ve sözlü snavdan sonra yaplacak yazl snavdan geçer not almak.

Sözlü snavda adaylarn bekçilik yapmaya engel bir halleri olup olmad deerlendirilecek. Sözlü Snavda baarl olabilmek için 100 üzerinde 70 puan alnmas gerekiyor. Yazl Snavda ise adaya Türkçe, Matematik, Tarih ve Genel Kültür gibi alanlardan sorular sorulacak.Eer artlar tadnz düünüyorsanz, bavuru için ikamet ettiiniz bölgenin kaymakamlna gitmeniz gerekiyor. Eer adaylar, bavurusu kabul edilir, sözlü ve yazl snavda baarl olursa, oturduklar bölgede çar ve semt bekçisi olarak atanacak.Almlarn olaca Her ilin kendi Valilii tarafndan resmi site üzerinden duyurulacaktr.

SÖZLÜ SINAV TARH KAYMAKAMLIKLAR TARAFINDAN AçIKLANACAK

Sözlü snavda baarl olan adaylar, daha sonra bavurunun kabul edildii lçe Emniyet Müdürlüünün bal olduu Kaymakamlk internet sayfalarnda yaynlanacak tarihte ve yerlerde yazl snava gireceklerdir.

b. Sözlü snav tarihi ve yeri bavurunun alnd lçenin Kaymakamlk resmi internet sitelerinde ayrca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktr.

c. Sözlü snava girmeye hak kazananlarn, snav yerleri mülki amirliklerce adaylara verilecek Snav Giri Belgesinde belirtilecek olup, sözlü snava Snav Giri Belgesi ile girilecektir. Snav Giri Belgesini göstermeyenler snavlara alnmayacaktr.

d. Sözlü snavda adaylarn, kültür durumu ile beraber;

*Genel görünü itibariyle bekçilie girmeye elverili olup olmad,

*Hal ve tavr, vakara uymayan konuma itiyad, laubali ve ylk hareketleri,

Herhangi bir düünce ve duygunun sözle anlatlmasnda güçlük çekilme veya aksaklk, gibi bekçilie girmee mani halleri olup olmad deerlendirilecektir.

e. Bavuruda bulunan adaylardan, sözlü snavda yüz tam puan üzerinden yetmi (70) puan alan adaylar baarl saylarak yazl snava çarlacaktr.

f. Sözlü snav sonuçlar bavurunun kabul edildii lçenin Kaymakamlk internet adresinden ilan edilecektir.

YAZILI SINAVDA HANG KONULAR SORULACAK?

a. Yazl snav tarihi ve yeri bavurunun alnd lçenin Kaymakamlk resmi internet sitelerinde ayrca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktr.

b. Yazl Snav sorular Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden tertip olacaktr.

c. Yazl snavn ekli, snav süresi ve snavda sorulacak soru adedi Valilikçe oluturulan Komisyonca belirlenir.

d. Snava özürlü veya özürsüz saatinde girmemi olanlar o snava girme hakkn kaybetmi saylacaktr.

e. Yazl snavlar yüz tam puan üzerinden deerlendirilecektir.

f. Yazl snav sonuçlar bavurunun kabul edildii lçenin Kaymakamlk internet adresinden ilan edilecektir.

Ana Sayfaya Git