7 yaşındaki Yusuf’un ‘yardım’ çığlığı

Diyarbakır'da omurilik zarları ve sinirleri dışarıda doğan 7 yaşındaki Yusuf Çelik, henüz 7 günlükken geçirdiği ameliyatın ardından yürüyemez duruma geldi.

Haberler 26.10.2019 - 11:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, 7 yl önce omurilik zarlar ve sinirlerinin bir kese halinde belinden dar doru doan Yusuf çelik, henüz 7 günlükken ameliyat masasna yatt. Ameliyat sonras yürüyemez duruma gelen çelik, arkadalar gibi gezip oyun oynayaca günün hayalini kuruyor.

Hani ilçesinde yaayan ve 10 yllk evli olan Remzi-Sabiha çelik çiftinin 7 yl önce Yusuf ismini verdikleri çocuklar dünyaya geldi. Omurilik zarlar ve sinirlerinin bir kese halinde belden dar doan Yusuf, henüz 7 günlükken hastal nedeniyle bçak altna yatt. Ameliyat sonras Yusuf, sa ve sol ayaklarn bilekten sonra hissetmezken, idrar ve dksn tutamama durumlar ile kar karya kald.

Her gün 3 kere okula giden anne, olunun altn deitiriyor

imdilerde 7 yanda olan ve ilkokula balayan Yusufun annesi, her gün 3 defa okula giderek olunun altn deitiriyor. Yatlar gibi koup oyun oynayaca günün hayalini kuran çelik, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann sesini duymasn ve kendilerine yardm etmesini bekliyor.

Baba Remzi çelik, olunun tedavisi için Diyarbakra yerletiini belirterek, maddi skntlardan dolay tedaviye devam edemediklerini söyledi. çelik, 7 yl önce olum doarken srtnda bir kese vard, ben devlet hastanesine gittim. Bana olumun ameliyat olmas gerektiini söylediler. 7 günlükken çocuk ameliyat oldu, durumu ortada. Sa aya bilekten aa hissetmiyor, altn hissetmiyor. Biz çocuk için köyden geldik, normalde Hani ilçesinde kalyorum. Bu çocuun fizik tedavisi için kalkp Diyarbakr merkeze geldim, 15 aydr gelmiim çalmadmdan dolay kiralarm da birikti, maduruz. Omuriliin erken domas ile srtnda bir leke olutu, ameliyat sonras da baarl geçtiklerini söylediler. Olumu Adanaya götürdüm, fizik tedavi ile iyileebileceklerini söylediler. 5 yldr fizie gidiyor ama deien bir ey yok. Ben çocuumun iyilemesini istiyorum, okula gidiyor altn hissetmediin için sürekli altn deitiriyoruz, her gün gidip gelmekte sknt çekiyoruz, gidip gelemiyoruz. Olumda bez balamaktan rahatsz dedi.

Olumun iyilemesini istiyorum

Anne Sabiha çelik ise olunun tedavisi için Hani ilçesinden Diyarbakra yerletiklerini söyledi. Anne çelik, Douma 1 ay kala hastaneye gittim, belinin su topladklarn ve belinde kese olduklarn söylediler. Doum yaparken bu halde dodu, doktorlar doar domaz kucama almadan hastaneye götürmem gerektiini söylediler. Bende korktum hemen oradan hastaneye götürdüm, doktorlar ameliyat olmas gerektiini söyledi. 7 günlükken ameliyat oldu. Altn hissetmiyor, bez balyoruz, okula balad zamandan beri her gün okula bez götürerek altn deitiriyorum. Koamyor, oynayamyor okuldaki çocuklarn kendisiyle dalga geçtiini sakat olduunu söylüyorlar. Buradan Cumhurbakanmza sesleniyorum, iyileme ans varsa mutlaka destek bekliyoruz, yardm bekliyoruz. Maddi durumumuz çok kötü, eim son 6 aydr çalmyor, baya kiramz da birikti biz olumun iyilemesini istiyoruz, biz onun için köyden buraya geldik, iyileirse köye tekrar dönmek istiyoruz diye konutu.

Komak, arkadalarmla oynamak istiyorum

7 yandaki Yusuf çelik ise Cumhurbakan Erdoana seslenerek komak, arkadalaryla oynamak istediini söyledi. çelik, 7 yandaym herkes sakat olduumu söylüyor, yürümek, komak istiyorum. Arkadalarm kouyor, oynuyor, ben koamyorum arkadalarm özlüyorum. Beni iyiletirin eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git