7 yıldır kızının peşinde!

Diyarbakır'a gelerek HDP il başkanlığı önündeki oturma eylemine katılan Türkan Mutlu, 7 yıl önce terör örgütü tarafından kaçırılan kızı Ceylan'ı bulmak için terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan Kandil Dağı'ndaki kamplarına gittiğini söyledi.

Haberler 15.10.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursadan Diyarbakra gelen Türkan Mutlu, 7 yl önce Balkesirde üniversiteyi kazanp kayt yaptrmayan ve kandrlarak daa götürüldüünü iddia ettii kz Ceylan eyma Tekin (24) için 16 Eylül akam oturma eylemi balatt. 7 yldr kzn bulmak için mücadele ettiini anlatan anne Türkan Mutlu, terör örgütünün Iraktaki Kandil Danda bulanan kampna gittiini söyledi.

BENM KIZIM GTT, BEN DE SENN KAPINDA ONU ARIYORUM

Kznn stanbuldan kaçrlarak, 1 ay boyunca HDP Diyarbakr l Bakanlnda tutulduunu söyleyen anne Mutlu, unlar anlatt:

Ceylan stanbuldayken, dershaneye gittikten sonra HDPlilerle tant. HDP binasna gidip geliyordu. Ondan üphelenmeye baladm. Ondan bir hafta önce bir arkada daa gitmiti. O arkadann aabeyi, kzm Ceylan arayp, kardeinin daa gitmesinden dolay ona tepki gösterdi. Ceylana çok bask yaptlar. Bu olaydan sonra kzmla konuup, bize böyle bir durum yaatma dedim. Daha sonra örendim ki, kzmn daa gitmesini istemiler. Kzm da annemin durumu ortada diyerek gidemeyeceini belirtmi. Kzm 15 gün stanbulda bir yerde tuttular. Daha sonra Diyarbakr HDP l Bakanlna götürdüler. 1 ay boyunca da HDP il binasnda tuttular. Kzm almak için birilerini devreye soktum. Kzmla görütüler, güya kzm dönmek istemediini söylemi. 2-3 ay sonra Kandil Dana gittim. Kzm istedim oradakilerden. Oradaki kadnlar biz de senin kznz dediler. Bir süre sonra aramzda tartmalar oldu. Bana bir gün sonra gel dediler. Ben de Iraka döndüm. Bir daha Kandile gitmemize izin vermediler. Bu olaydan 2-3 ay sonra kzm Suriyede olduunu televizyondan gördüm. Suriyenin Kobani kentine gitmek istedim. zin vermediler. 10 gün boyunca Suruçta kaldm. Bir anne olarak 7 yldr kzmn peindeyim. HDPli bir milletvekili O anneler bugüne kadar neredeydi demi. Bir anne olarak, senin benden haberin var mdr? Benim kzm gitti, ben de senin kapnda onu aryorum.

KIZINA TESLM OL çARISI YAPTI

Anne Mutlu, kz Ceylana teslim çarsnda da bulunarak, unlar söyledi:

Kzm beni dinliyorsan çk gel. O yol, yol deildir. O yoldan dön gel. Devletine teslim ol. Bir gün piman olacan biliyorum. 17 ylda dada kalan birini devlet affetti. Devlet seni de affedecek. Senin gittiin o yol, ailenin yolu deildir. O gün gittiinde çocuktun, bugün çocuk deilsin. Kapm sana her zaman açk. Ailecek perian olduk. 40 yldr Kürtlerin cann yaktlar. Evlerini atee verdiler. Bu yol bo bir yoldur. Kürtlerin hakkn aradklarn söylüyorlar. Asker de, polis de Kürt. Onlar Kürtleri öldürüyorlar.

Ana Sayfaya Git