70 hafta geçti, fail yok

Tahir Elçi için düzenlenen eylemin 70'inci haftasında, Baro Başkan Yardımcısı Avukat Velat Alan, “Toplumun vicdanını ağır bir şekilde yaralayan bu olayın bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.

Haberler 01.04.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, Surda öldürülen eski bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas, soruturma dosyasnn hzl ve etkili yürütülmesi talebiyle 70nci kez Diyarbakr Adliyesi önünde topland. Avukatlarn cüppeleriyle katld eylemde, üzerinde Kürtçe ve Türkçe yazl Seni unutmayacaz pankart açld.

FAL SORULDU

Baro Bakan Yardmcs Velat Alan, Elçi cinayetinin aydnlatlmamasn protesto etmek toplandklarn belirterek, Bugün tam 490 gün, 70 hafta, 1 yl 4 ay 3 gün oldu. Halen Tahir Elçi cinayeti aydnlatlmad, failleri ortaya çkarlmad. Ne yazk ki soruturma etkin bir ekilde yürütülmüyor. Soruturmann etkin yürütülmesi durumunda cinayetin aydnlatlabileceini düünüyoruz. Buradan soruturma makamna bir kez daha sesleniyoruz. Toplumun vicdann ar bir ekilde yaralayan bu olayn bir an önce aydnlatlmasn istiyoruz. Diyarbakr Barosu olarak bu cinayet aydnlatlncaya kadar mücadelemize devam edeceiz. Durmayacaz. Tahir Elçiyi unutmayacaz. Her zaman onun çizgisinde yürümeye devam edeceiz dedi. Açklama, 5 dakikalk oturma eylemi ardndan sona erdi.

Ana Sayfaya Git