"75 ilde yapılacak Siyer Sınavı'na 300 bin kişi başvurdu"

Peygamber Sevdalıları Platform Sözcüsü Yahya Uğraş, pazar günü Türkiye geneli yapılacak olan Siyer Sınavı'na 300 binden fazla kişinin başvurduğunu söyledi.

Haberler 17.02.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye genelinde 18 ubat Pazar günü yaplacak olan umre ödüllü Siyer Snav hakknda açklamalarda bulunan Peygamber Sevdallar Platformu Sözcüsü Yahya Ura, snava 300 bin kiinin bavurduunu belirterek, snavn kaybedeninin olmadn ifade etti.

Peygamber Sevdallar Platformu tarafndan bu yl, Onu Oku Onu Yaa temasyla Türkiye genelinde 18 ubat Pazar günü yaplacak olan umre ödüllü Siyer Snavna 7den 70e herkesin bu snava itirak ettiine dikkat çeken Ura, Hz. Muhammedin hayatnn, Risalet görevinin sürekli canl tutulmasyla huzurun ve kurtuluun olacana iaret etti.

2010 ylndan itibaren düzenli bir ekilde Siyer Snavna yönelik etkinliklerinin devam ettiini belirten Ura, 2006dan beri kutlu doum etkinlikleri ile birlikte snava yönelik etkinliklerimiz 2010 ylndan itibaren düzenli bir ekilde devam ediyor. Gerçekten de Peygamber Efendimizin hayat söz konusu olunca 7den 70e herkes bu snava itirak etme gayreti gösteriyor. Bu snavn çok önemli olan bir özellii var. Bu snava kim giriyorsa kazanyor. Yani snavn kaybedeni yoktur. çünkü Hz. Muhammedin hayatn örenerek halkmz onun siyerini tatbik edebilme imkn buluyor. Sürekli olarak onun hayatn tatbik etmek, onun hayatn okumak bir Müslümann en bata yapmas gereken görevidir. çünkü u anda toplumumuzda, özellikle genç nesilde, Peygamber Efendimizin hayatn örenme, tatbik etme noktasnda ciddi bir uzaklama olduunu görüyoruz ve özellikle kitle iletiim araçlar, sosyal paylam siteleri olsun gençlerimiz ve çocuklarmz daha çok buralarla zamanlarn geçiriyorlar. Ve kutsal deer olarak ifade ettiimiz Hz. Muhammedin hayat, onun yaam mücadelesi ve onun Risalet görevi olsun bunu sürekli canl tutmamz ve o canllkla birlikte genç neslimizin buna aina olmas özellikle bunu örenmesi, tatbik etmesi ve yaamlarn ona göre düzenlemesinde ancak huzurun kurtuluun olaca muhakkaktr. dedi.

Türkiyede 60 il merkezinde snav yaplrken bu yl 75 ile çkt

Snavn geçen yl 60 il merkezinde yaplrken bu yl 75 ilde yapldn belirten Ura, snava bavurunun ise 200 binden 300 bine çktn söyledi.

Gençlerin, çocuklarn ve yallarn bu snava ciddi bir teveccüh göstereceklerine inandklarn dile getiren Ura, Geçen yla oranla Türkiyede 60 il merkezinde snav yaplrken bu yl 75 ile çkt. Ve gerçekten de hiç beklemediimiz iller bile bu snavda inallah gençlerimizin çocuklarmzn yallarmzn ciddi bir teveccüh göstereceklerine inanyoruz. Bu yl 300 binin üstünde bir bavuru var. Tabi snava katlm da snav gördükten sonra ifade edebiliriz. Ama bunu bile büyük bir baar olarak deerlendiriyoruz. Yani 200 binden 300 binin üstüne çkmak gerçekten güzel bir baardr. Türkiye genelinde bu tarz snavlarn rzay lahi ve gönüllülük esas söz konusu olunca bu kadar büyük bir organizasyonu yapan tek bir platform olarak görüyoruz. çünkü dier platformlar ve derneklerin yaptklar snavlar çok clz kalyor. Ve organizasyonda ciddi anlamda sknt oluyor. Ama Allaha hamdolsun kardelerimiz Anadolunun her sathnda çok ciddi bir ekilde gayret gösteriyorlar ve bu çabann sonucunu da alabiliyoruz. ifadelerini kulland.

1-2 il hariç dier illerde sorun tamamen sona ermitir

Sürekli olarak her yl baz illerde sknt yaandn söylen Ura, u anda ise 1-2 il hariç dier illerde sorunlarn tamamen sona erdiini belirtti.

Sürekli olarak baz illerde sorunlarn çktn belirten Ura, sözlerine öyle devam etti: Resmi makamlarn ya da üst mercilerin onaynn olmad, farkl adreslere farkl makamlara yönlendirme yapma gerekçesiyle engel Esasnda biz de bu ii çok istiyoruz. Amalarla lakinlerle fakatlarla bir ekilde yetkili merciler kendilerini hakl göstermeye çalyorlar. Ankarada bakanlk nezdinde bu snavn yaplmas ile ilgili snav öncesinde okullarda snavn tantm ve reklam ile ilgili resmi yaz aldk. Ve bu bakanlk tarafndan tüm okullarn sitelerine de dütü fakat buna ramen yine de baz illerimizde il milli eitim müdürlükleri veya ube müdürlükleri sknt çkarmaya çaltlar. Ama dün itibariyle sknt çkaran birçok ilimiz tekrar izin verdi. Biz bu ie sadece öncülük ediyoruz. Katkda bulunan herkesin bunda sevab eittir. Bunu herhangi bir yapnn tekeli olarak görmeyelim. Bu kutsal bir meseledir ve her kesimin, her camiann her merciinin her makamn söz konusu bu snavla ilgili olarak yaplan, her ilintili yaplan faaliyetlerde katk sunmalar onlarn lehinedir. Yoksa bir ekilde bu iler çözülür. Yani kimse kendini de zor durumda brakmasn. çünkü her eyden önce vicdan hkimdir. Dolaysyla vicdanlar bu anlamada hiçbir ekilde rahat etmez. Peygamberi sevelim, onun yolunda gidenlere yardmc olalm, ona dümanlk kimseye kar getirmeyecektir. u anda bir iki il hariç dier illerde sorun tamamen sona ermitir. nallah o da bugün biter diye düünüyoruz.

Diyarbakrda 50 bin civarnda snav bavurumuz oldu

Diyarbakrda snava 50 bin kii civarnda bavurunun olduunu ifade eden Ura, snavlarn birinci, ikinci ve üçüncü kategori olmak üzere toplamda Diyarbakrda 50 okulda yaplacan dile getirdi.

Siyer Snavnn Türkiye genelinde yaplmasnda Diyarbakrn ba çektiini belirten Ura, Peygamber Sevdallar Platformunun merkezinin de burada olmas ayr bir önemi olsa gerek. Dolaysyla tüm gözler Diyarbakrda. Diyarbakrda bu anlamada üzerine düeni fazlasyla ve laykyla yapyor. Bu yl da Diyarbakrda 50 bin civarnda bir snav bavurumuz oldu. Bu 50 bin rakam daha fazla olabilirdi ama baz nedenlerden dolay biraz skntlar oldu. Fakat buna ramen güzel bir rakam olarak görüyoruz. 50 civarnda okulumuzda snav oluyor. Tabi snavmz birinci ikinci ve üçüncü kategori olmak üzere her kesime yönelik olduu için mümkün mertebe bölge okullarndan izin almaya çaltk. Dolaysyla biz de heyecanla pazar günü bu snavn gerçeklemesini bekliyoruz. nallah güzel bir sonuç çkar. dedi.

Özelikle snava girme noktasnda kimi kardelerimizin tereddütleri var üpheleri var. Hatta bir öz güvensizlik var. diyen ura unlar kaydetti:

imdi kitab alyor, kitab okuyor, buna ramen bir öz güven eksiklii var. Ben snava girsem sonuncu olurum. diye. Biz unu söylüyoruz. Snava girin, örendiklerinizi yapn, zaten siz afie edilmiyorsunuz, ne yapmsanz odur. Sonuç itibariyle kaybetmiyoruz. Sonuncu da gelsek yine birinciyiz. çünkü rzay lahi çerçevesinde bir ödül alyoruz. Dolaysyla ödülü olan snavda her kardeimizin mutlak olarak katlmasnda fayda vardr. Korkmasnlar, bu konuda herhangi bir öz güvensizlik içerisinde olmasnlar, çünkü her zaman onlarn lehine olacak bir faaliyettir. Onun için çekinmesinler, bu snava girsinler hiçbir ekilde kaybetmezler mutlaka bunda kazançl çkacaklar. Hem dünya anlamnda hem ahiret anlamnda snavmz ödüllü olduu için bu snava giren 2 bin kardeimiz ayryeten ödül alacaktr. Bunun içerisinde dördüncü kategoride 5 kiilik umre ödülü söz konusu olacaktr. Ama dördüncü kategoride olan büyüklerimizin bu konuda daha ürkek davrandn görüyoruz. Korkmasnlar, hem iin ucunda umre ödülü var hem de ahirette bunun mükfat boyutu var. Dolaysyla herkes bu snava gönül ferahlyla katlsn. nallah güze bir sonuç alrlar diye bekliyoruz.

Ana Sayfaya Git