7'şer kez müebbet

DİYARBAKIR'ın Çınar İlçe Emniyet Amirliği ve lojmanlarına yönelik olarak geçen 13 Ocak günü düzenlenen ve 3'ü çocuk, 1'i polis 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 48 kişinin yaralandığı bombalı saldırı ile ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede, 2 şüphelinin 7'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapisle cezalandırılması istendi.

Haberler 29.12.2016 - 09:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çnar ilçe Emniyet Amirlii ve lojmanlarna 13 Ocak 2016 günü PKK terör örgütü mensuplarnca gerçekletirilen bomba yüklü araçla saldrda, polis memuru 29 yandaki Mehmet enol çiftçi, 4 yandaki kz Mevlüde rem çiftçi, polis lojmanlarnn yannda çöken 2 katl evde yaayan 35 yandaki Lokman Açkgöz, 11 yandaki olu Murat Alper Açkgöz, 2 yandaki kz Ecrin Açkgöz ve polis ei Esra Köse Baarann ehit olmasna, 48 kiinin yaralanmasyla ilgili soruturma tamamland. Soruturma kapsamnda, 696 ev ve iyerinin zarar gördüü patlamadan sonra elbiselerinde TNT art tespit edilen 35 yandaki Harun D., kraathane sahibi 33 yandaki zzet Ö. ile bomba yüklü arac satn alarak PKKya verdikleri iddia edilen 25 yandaki Nurettin C.ve 32 yandaki Mustafa A. tutukland. Hazrlanan iddianamede, çou yaral 28 polisin de aralarnda bulunduu 696 kiinin suçtan zarar gördüü yer ald.

Diyarbakr 8inci Ar Ceza Mahkemesince kabul edilen ddianamede, üzerlerinde patlayc art tespit edilen Harun D. ile zzet Ö.nün devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozma, kamu malna zarar verme, tasarlayarak öldürme, kamu görevlisini öldürme, mala zarar verme, tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma ve kamu görevlisini öldürmeye teebbüs suçlarndan 7er kez arlatrlm ömür boyu hapis ve 7 bin 380er yla kadar hapisle cezalandrlmalar istendi. Savc, saldrda kullanlan bombal arac satn alp PKKya verdikleri iddia edilen Nurettin C. ve Mustafa A. hakknda da, ayn suçlara yardm eden sfat ile katldklar iddiasyla 4 bin 140ar yla kadar hapis cezas istedi.

PATLAMADAN SONRA 20 DAKKA çATIMA SÜRDÜ

ddianamede, 13 Ocak günü saat 23.40 sralarnda meydana gelen bombal saldryla e zamanl olarak, Jandarma Komutanlna da silahl saldr düzenlendiini ifade eden savc, patlamann hemen ardndan 20 dakika kadar terör örgütü mensuplar ile çatma çktn belirtti.

Olaydan sonra gözaltna alnan sanklar Harun D. ve zzettin Ö.nün el, yüz ve elbiselerinde TNT kalntlarnn tespit edildii belirtilen iddianamede, dier sanklar Nurettin C. ve Mustafa A.nn saldrda kullanlan kamyonu olaydan 6 gün önce satn aldklar iki üpheli arasnda devir yapld kaydedildi.

Nurettin C. ve Mustafa A.nn patlamada kullanlan arac satn aldklarn ve PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinde kullanlacan bilerek örgüte götürdüklerini ifade eden savc, cep telefonu sinyallerine göre sank Harun D.nin olay günü akama kadar Batmanda olduunu ve akam Diyarbakra gelerek saat 21.37 ve 23.17 arasnda 9 kez yer deitirdiini kaydetti.

üpheli Harun D.nin evinde ele geçirilen PKK/KCK terör örgütü yöneticilerinin fotorafnn bulunduu belirtilen iddianamede sanklarn suçlamay reddettikleri ifadelerine de yer verildi.

Ana Sayfaya Git