8. Ana Jet Üssü'nü alarma geçiren bombanın sırrı çözüldü

Diyarbakır'da 8. Ana Jet Üssü girişinde ele geçirilen ve emniyet güçlerini alarma geçiren bombalı minibüsün sırrı çözüldü. Olayın terör değil "kapıcı kıskançlığı"ndan kaynaklandığı ortaya çıktı.

Haberler 20.05.2017 - 08:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar lçesinde bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlna bal 8. Ana Jet Üssüne pazartesi günü Meteoroloji Bölge Müdürlüü personelini tayan servis minibüsünün altnda bulunan iki borunun içine bomba yapmnda kullanlan amonyum nitrat ve çivi konulduu belirlendi. Bununla birlikte patlaycnn, ateleme mekanizmas olmamas nedeniyle patlamasnn mümkün olmad ifade edildi. Olayla ilgili balatlan sorutuma kapsamnda servis aracnn altna patlayc konmasnn terör deil kapc kskançlndan kaynakland ileri sürüldü.

Patlaycnn, ateleme mekanizmas olmamas nedeniyle patlamasnn mümkün olmad ifade edildi. Olayla ilgili ayn zamanda aracn sahibi olan oförün kulland güzerghtaki MOBESE kameralarnn incelemesi sonucu, 2 kii daha gözaltna alnd.

YÖNETCY ZOR DURUMDA BIRAKMAK çN YAPMI

Alnan ifadelerin ardndansa olayn terör deil kapc kskançlndan kaynakland iddia edildi. ddiaya göre, üsse personel tayan servis minibüsünün oförü, ayn zamanda oturduu apartmanda yöneticiydi. oförün, yöneticisi olduu apartmann yanndaki binann kapcsyla aras çok iyiydi. Bu durumu kskanan kendi apartmannn kapcsnn, oförü zor durumda brakmak için aracn altna el yapm patlaycy yerletirdii ileri sürüldü. oförün, yöneticisi olduu binann kapcs ile daha önce de tartt öne sürüldü.

Minibüsü siteye brakan yöneticinin 8. Ana Jet Üssüne personel tadn bilen kapcnn, boru içindeki patlayclar gece karanlktan faydalanp aracn altna yerletirdii iddia edildi. Gözaltndaki oför ve patlaycy yerletiren kapc ile dier binann kapcsnn emniyetteki ilemlerinin sürdüü örenildi.

Ana Sayfaya Git