8 bin yıllık Hevsel Bahçeleri'nde güz renkleri

Diyarbakır'da 8 bin yıldır kesintisiz tarım yapılan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'nde, sonbaharın gelişiyle renk cümbüşü yaşanıyor.

Haberler 05.11.2019 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan, 8 bin yldr kesintisiz tarmn yapld Diyarbakr Hevsel Bahçeleri, sonbaharn renklerine bürünmeye balad.

Surlar, çkale, Ulu Cami, Keçi Burcu, St. George Kilisesi ve Hevsel Bahçeleri ile ön plana çkan kadim kentte, sonbaharn geliiyle renk cümbüü yaanyor.

Dicle Nehrinin bereketli havzasndaki Hevsel Bahçeleri, mevsim itibaryla sar, kahverengi ve yeilin en canl görüldüü yerlerden biri haline dönütü.

Bu görsel öleni görüntülemek isteyen fotoraf tutkunlar, ehrin kalbi olarak bilinen çkale yerlekesinden balayarak Keçi Burcuna kadar masals bir yolculuk yapyor.

Su ve ku sesleri arasnda masmavi gökyüzü ile tarihi surlar da kadrajlarna sdrma ans bulan fotoraf tutkunlar, yaklak 3 saat süren yolculukta hem manzarann hem de temiz havann tadn çkaryor.

- Yeilin adresi

Fotoraf sanatçs Mehmet Klçolunun düzenledii geziye katlan sinema oyuncusu Zekeriya Karaka, AA muhabirine yapt açklamada, stanbulun hengamesinden sonra burada, Hevsel Bahçelerinde olmak çok güzel bir duygu. dedi.

Geziden büyük keyif aldn vurgulayan Karaka, Buras bölgenin ilk yerleim yerlerinden biri ve UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alyor. Burada ahane bir manzara var. diye konutu.

Fotono21 Dernei üyesi Sedat Hattsar ise özellikle kavaklarn fotorafçlar için harika bir manzara oluturduunu belirterek, Fotorafçlarn buray muhakkak deerlendirmesini istiyoruz. ifadesini kulland.

- Güzel gören güzel düünür

Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Öretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ceviz de doa ve fotoraf tutkunu olduunu belirtti.

Güzel gören güzel düünür. Güzel düünen hayatndan lezzet alr. felsefesiyle Diyarbakrn tarihi Hevsel Bahçelerinde gezintiye çktklarn anlatan Ceviz, 8 bin yldr kesintisiz tarmn yapld bahçelerin, görülmesi ve fotoraflanmas gereken yerler arasnda bulunduunu kaydetti.

Ana Sayfaya Git